GRADONAČELNIK OBEĆAVA – KOMUNALAC SE IZMOTAVA: Posao od sat vremena odugovlače više od godinu dana


Ivan Canjar ispred priključka za vodu
Ivan Canjar ispred priključka za vodu

DAMALJ – Ni nakon tri mjeseca od javne prozivke gradskog komunalnog društva a više od godine dana čekanja Ivan Canjar, povratnik iz Kanade nije dobio priključak na vodu. Posao od tek sat vremena i dalje se nisu udostojili doći napraviti radnici Komunalca pa čak i usprkos tvrdnji gradonačelnika Vrbovskog da će se to učiniti čim vrijeme omogući odnosno dolaskom ljepših dana.

Doći će dečki…

Zima je već debelo iza nas, lijepih dana je bilo na pretek međutim Canjar ipak nije došao na red.  Još više revoltiran, Canjar nam se ponovno javio. Iako je sumnjao u njihovu odgovornost ipak nije očekivao da niti javni istup pa niti utjecaj gradonačelnika neće dati nikakav rezultat.  Usprkos svemu ponovno je zakucao na vrata Komunalca da bi po tko zna koji put dobio isti odgovor – doći će dečki…

Puste isprike

Kada god sam došao u upravu djelatnice računovodstva uvjek su mi davale nekakve isprike u smislu da su radnici na terenu, pa danas ne mogu ili da je nadležni na bolovanju, objašnjava Canjar koji je svaki put iz Komunalca odlazio nedovršena posla svjestan da su to ipak samo puste isprike.

Mirković: Priključak idući tjedan

Stoga smo ponovno kontaktirali gradonačelnika Željka Mirkovića koji je i predsjednik Nadzornog odbora Komunalca upitavši ga da li mu je poznato da slučaj Canjara još uvijek nije riješen iako nam je i sam sredinom prosinca prošle godine tvrdio da je upoznat sa svime i da je samo pitanje vremena kada će se konačno postaviti priključak. Mirković nam je na to odgovorio da su ga prije par dana djelatnici gradskog Komunalnog odsjeka izvjestili da će Canjar priključak dobiti idući tjedan. Ja ću poduzeti sve što je u mojoj moći da se to konačni i riješi, ponovno je obećao gradonačelnik Mirković.

Sve zapelo na uvođenju vode

Podsjetimo, Ivan Canjar povratnik iz Kanade, nakon pedeset godina izbivanja iz svoje domovine i teškog rada u građevini preko „Velike bare“, prije pet godina krenuo je sa obnovom rodne kuće u Damlju. Povratak na rodnu grudu i obnova kuće u početku je još i išlo svojim tokom no kada je došao do faze uvođenja vode sve je zapelo. Tada su započele Canjarove muke po vodi. Pregovaranje oko postavljanja priključka na glavni vodovod trajalo je punu godinu dana nakon čega je izgubivši svo strpljene odlučio o tome i javno progovoriti i pozvati na red odgovorne u Komunalcu i Gradu. No tada to nije dalo nikakvog rezultata i sada je ponovno na Canjaru da očekuje hoće li novo obećanje do kraja ovog tjedna ipak uroditi plodom.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:gospodarstvo

0 replies

 1. Trebao bi gosp. Canjar lijepo izračuati sve troškove i muke koje je imao zbog neodgovornog i nepravovremenog priključenja na vodovod (kupnja vode, prijevoz te vode itd.) lijepo to ovjeriti kod bilježnika ili otići do odvjetnika i onda ispostaviti taj račun Gradu Vrbovskom, točnije Komunalcu koji bi mu tu štetu trebao nadoknaditi (zajedno s troškovima bilježnika i odvjetnika). Kad bi tako razmišljali nadređeni ne bi bili na bolovanju već bi radili. Da li to znači (ako mu od studenog 2010. godine nisu priključili vodu) da su od prošlog studenog pa sve do ožujka ove godine na bolovanju?????? Ako im je do bolovanja, neka lijepo odu na burzu rada i boluju do mile volje. Budući da ionako tražimo novog direktora Komunalca predlažem gosp. Canjara, čovjek je sad najbolje upoznat s problemima vodoopskrbe na području grada (a i vrijedan je, napravio je kuću svojim rukama).

  • BG
   Lijenost, neodgovornost, nepotism, i pohlepa vlada u Hrvatskoj vec od 1945, i nikad se nece iskorijeniti. Komunisticki temelji vas vode u propast.

   FKM
   Kazes da se smijes ti i tvoji prijatelji; vrijeme nije za smijanje nego nekakav poduzetak.
   Narod koji se svojim susjedima, gradjanima, smije i zlomisli, moze se samo nadati poteskocama i propasti u svojim zivotima i cjeloj drzavi.

   • Ne želim raspravljati o ideologiji, ovdje se radi o problemu čovjeka koji ne može zadovoljiti osnovnu potrebu da raspolaže tekućom vodom. Slažem se s FKM, svi koji čuju za Vrbovsko ne mogu vjerovati što se sve kod nas događa, od nesposobnosti do namještanja radnih mjesta itd… Cijela Rijeka se sprda sa skijalištem i načinom njegova vođenja. Nadalje činjenica je da su sva bivša poduzeća na području Vrbovskog (DIV, Promet, Građevinar, Sljeme, Čačkalice) bila osnovana u vrijeme socijalizma (ili ako želiš komunizma) dok su u vrijeme demokratskog kradezea jako lijepo uništena. Tako da nas ova demokracija (koja to nije jer ovo što provodi kradeze nije demokracija nego lopovska anarhija i stvaranje kmetova od ljudi) vodi u propast a ne komunizam.

   • BG Rasprava nije o ideologiji nego nesposobnosti i upravljanju. Gradonacelnik nezna prvi principle o governance. A gradjani neznaju zakone koji bi trebali njih samih zasticivati. Gradjani iz Rijeke i 50 km okolice se “smiju”. I to je stvar. Vi se znate samo smijati nevolji, a nitko od vas nema pojma sto poduzeti zakonito da bi se problem rijesio. Stvar je vi nemate zakona da bi ovu nepriliku rjesio. Vi nemate demokraciju i nikada ju niste imali.
    Prvi temelji demokracije su; istina, povjerenje. Vi vjerujete u “meni je dobro, za druge me nije briga” .

 2. Sramota, radim i živim u Zg, puno mojih prijatelja iz glavnog grada prati ovaj portal i dobro se nasmije, samo zbog toga što ne mogu vjerovati da se ovakve stvari događaju. Nije ni u njihovim mjestima sjajno ali kažu da ovakvih stvari (nesposobnost i arogantnost gradske uprave, Bijela kosa, Komunalac, itd.) nema nigdje.

 3. …..i ja sam vrbovštan na “privremenom” radu u Zagrebu, ali sam često u Vrbovskom, i čujem i vidim probleme koji su u Vrbovskom. Recimo, zanimljivo je to da se plaća puna naknada za vodu, a ona je dobra samo za pranje auta i tuširanje recimo. Ne može se piti. Kada bi postojala kritična masa i kritičan osvrt ljudi, što je najvažnije, tada bi se recimo plaćala po meni samo polovica cijene ili 70% pune cijene. Voda koja se prodaje kao sanitarno ispravna, trebala bi se moći i piti. Ljudi masovno kupuju vodu, što je izuzetna sramota za kraj koji je među najbogatijim u RH po pitanju vode. Komunalac, Građevinar, Promet koji to više i nije, Goranin, Goranka, Čaćkalica, Sljeme, Drvna industrija Vrbovsko, Peradarnici…. to je slika Vrbovskog danas, sve ugašeno ili pred gašenjem. O Bijeloj Kosi ne treba trošiti riječi. U proteklih 20 godina sinergija izuzetne gluposti, diletantizma, zatucanosti i samoživosti su rezultirali ovim što je Vrbovsko danas! Nazdravlje!

 4. ‘Komunalci’ – zvuci skoro kao ‘kriminalci’!
  Zapravo su NESPOSOBNI svojeg posla i zvanja.

%d blogeri kao ovaj: