gospodarstvo

GRADONAČELNIK OBEĆAVA – KOMUNALAC SE IZMOTAVA: Posao od sat vremena odugovlače više od godinu dana

Ivan Canjar ispred priključka za vodu

Ivan Canjar ispred priključka za vodu
Ivan Canjar ispred priključka za vodu

DAMALJ – Ni nakon tri mjeseca od javne prozivke gradskog komunalnog društva a više od godine dana čekanja Ivan Canjar, povratnik iz Kanade nije dobio priključak na vodu. Posao od tek sat vremena i dalje se nisu udostojili doći napraviti radnici Komunalca pa čak i usprkos tvrdnji gradonačelnika Vrbovskog da će se to učiniti čim vrijeme omogući odnosno dolaskom ljepših dana.

Doći će dečki…

Zima je već debelo iza nas, lijepih dana je bilo na pretek međutim Canjar ipak nije došao na red.  Još više revoltiran, Canjar nam se ponovno javio. Iako je sumnjao u njihovu odgovornost ipak nije očekivao da niti javni istup pa niti utjecaj gradonačelnika neće dati nikakav rezultat.  Usprkos svemu ponovno je zakucao na vrata Komunalca da bi po tko zna koji put dobio isti odgovor – doći će dečki…

Puste isprike

Kada god sam došao u upravu djelatnice računovodstva uvjek su mi davale nekakve isprike u smislu da su radnici na terenu, pa danas ne mogu ili da je nadležni na bolovanju, objašnjava Canjar koji je svaki put iz Komunalca odlazio nedovršena posla svjestan da su to ipak samo puste isprike.

Mirković: Priključak idući tjedan

Stoga smo ponovno kontaktirali gradonačelnika Željka Mirkovića koji je i predsjednik Nadzornog odbora Komunalca upitavši ga da li mu je poznato da slučaj Canjara još uvijek nije riješen iako nam je i sam sredinom prosinca prošle godine tvrdio da je upoznat sa svime i da je samo pitanje vremena kada će se konačno postaviti priključak. Mirković nam je na to odgovorio da su ga prije par dana djelatnici gradskog Komunalnog odsjeka izvjestili da će Canjar priključak dobiti idući tjedan. Ja ću poduzeti sve što je u mojoj moći da se to konačni i riješi, ponovno je obećao gradonačelnik Mirković.

Sve zapelo na uvođenju vode

Podsjetimo, Ivan Canjar povratnik iz Kanade, nakon pedeset godina izbivanja iz svoje domovine i teškog rada u građevini preko „Velike bare“, prije pet godina krenuo je sa obnovom rodne kuće u Damlju. Povratak na rodnu grudu i obnova kuće u početku je još i išlo svojim tokom no kada je došao do faze uvođenja vode sve je zapelo. Tada su započele Canjarove muke po vodi. Pregovaranje oko postavljanja priključka na glavni vodovod trajalo je punu godinu dana nakon čega je izgubivši svo strpljene odlučio o tome i javno progovoriti i pozvati na red odgovorne u Komunalcu i Gradu. No tada to nije dalo nikakvog rezultata i sada je ponovno na Canjaru da očekuje hoće li novo obećanje do kraja ovog tjedna ipak uroditi plodom.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: