kultura i zabava

TRADICIONALNA PRIREDBA U RAVNOJ GORI: Pršu bou Svet¨ Mikula


 

 

RAVNA GORA – Dan uoči blagdana Svetog Nikole u ravnogorskom Domu kulture održana je tradicionalna priredba Hrvatskog kulturnog društva Gora pod nazivom Pršu bou Svet¨ Mikula.

 

Vožnja kroz Ravnu Goru

 

Prije početka priredbe Sveti Nikola sa svojim pratiteljem Krampusom provozao se kroz cijelu Ravnu Goru te uz zvuke pjesme Zvončići pozivao malene ravnogorce na blagdansko darivanje.

 

Brojni okupljeni

 

Okupljeni u velikom broju ravnogorski mališani sa svojim roditeljima, bakama  i djedovima ispunili su veliku salu Doma kulture gdje su svi skupa uživali u bogatom glazbenom programu u kojem su izvedene prigodne blagdanske pjesmice, plesne točke te pročitana mnoga dječja pisma poslana Sv. Nikoli koja su razgalila publiku.

 

Glazbeni program

 

Tako su Nikoli pjesme pjevali i plesne točke izvodili najmlađi vrtićanci, Ravnogorski tamburaški orkestar, polaznici početničkog tečaja tamburice, Pjevački zbor Brezice, mali harmonikaš Borna, učenici drugog razreda, članovi folklorne sekcije te rock grupa Flaner. Nakon glazbenog programa Sveti Nikola i Krampus bombonima i slancima počastiti su okupljene mališane a zatim su se uputili raznositi poklone po cijelom mjestu i okolici.

 

Zahvala HKD Gora

 

Organizator priredbe, Hrvatsko kulturno društvo Gora, i ovom prilikom zahvaljuje se svim volonterima, učiteljima i odgajateljima iz osnovne škole Ravna Gora koji su pomogli u izvedbi i organizaciji ove vrijedne tradicijske priredbe koja se održava već 12 godina. Posebna zahvala organizatora upućena je Svetom Nikoli i Krampusu koji uvijek ostaju anonimni, ali vrlo rado i sa puno pažnje i ljubavi prema djeci odrađuju svoj posao.

 

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Josip Poljančić

%d blogeri kao ovaj: