LAG Gorski kotar

LAG Gorski kotar

GORSKI KOTAR – LAG Gorski kotar, temeljem zadovoljavanja kriterija natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavljenog u svibnju 2015. godine, a na koji se LAG prijavio u srpnju, zaprimio je Odluku o dodjeli sredstava za provedbu Podmjere 19.1 “Pripremna pomoć – provedba tipa operacije 19.1.1.“ u najvišem iznosu od 318.725,40 HRK.

Odlukom o dodjeli sredstava LAG-u Gorski kotar se isplaćuje 100% potpora u iznosu od 318.725,40 HRK u obliku bespovratnih financijskih sredstava. Ova sredstva javne potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90% udjela, a Republika Hrvatska s 10% udjela, dok intenzitet javne potpore iznosi 100% od ukupno prihvatljivih troškova. LAG-ovima je do sada izdano 50 Odluka o dodjeli sredstava u iznosu od 18.142.142,11 kn.

Dodijeljena sredstva su predviđena za provođenje aktivnosti izrade Lokalne razvojne strategije LAG područja (Gorski kotar) i tekućih troškova LAG-a. Lokalna razvojna strategija je strateški dokument LAG-a u koji će biti uključeni prihvatljivi projekti iz svih sektora sa područja svih jedinica lokalne samouprave Gorskog kotara za natječaje, a koji su vezani za Mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.
Projekti koji budu uključeni u Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Gorski kotar će imati mogućnost,osim direktnog prijavljivanja u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i za prijavu LAG-u Gorski kotar za provedbu projekta.

Strategija se mora izraditi u roku 6 mjeseci od dodijeljene Odluke, što će reći do 6. travnja 2016. godine te već tijekom ovog mjeseca krećemo u prve aktivnosti za izradu LRS LAG-a Gorski kotar 2014.-2020.

Uspjeh je to veći, što su 4 od ukupno 54 LAG-a s područja Republike Hrvatske dobili i odbijenice – Pokrenimo svi zajedno kotačić razvoja Gorskog kotara!!!

SPONZORIRANI ČLANAK – TEKST I FOTO LAG GORSKI KOTAR

Oglasi