Robot

MORAVICE – U srijedu 27. travnja 2016. Željeznička tehnička škola Moravice otvara vrata učenicima osmih razreda goranskih osnovnih škola i njihovim roditeljima. Prigoda je to da se učenicima, koji će uskoro donijeti odluku o nastavku obrazovanja, prezentiraju odgovarajući programi, te da ih se upozna s uvjetima i mogućnostima koje ova srednja škola izgrađuje već 95 godina.

ŽTŠ11

 

Uz širok spektar programa za zanimanja tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, ekonomist, CNC operater i željeznički prometni radnik, osmašima će biti predstavljene i nove tehnologije, mnoštvo vannastavnih aktivnosti, te mogućnosti smještaja u Učeničkom domu. Predviđen je obilazak škole, tj. pojedinih učionica, kabineta i knjižnice, kao i praktikuma novih tehnologija, uz vođenje profesora, te prezentacije svakog od programa. U poslijepodnevnim satima organizirat će se aktivnosti za roditelje.

 

U cilju promocije škole , nastavnici i predstavnici učenika već su obišli osnovne škole većeg dijela Republike Hrvatske.

 

Pokušavajući ostaviti trag prepoznatljivosti u hrvatskom školstvu, nastavnici moravačke srednje škole dizajniraju obrazovne materijale uzimajući u obzir potrebe i sposobnosti učenika.

 

Vizija je Željezničke tehničke škole Moravice formiranje razreda u kojima su znatiželja i radost stanje duha, a temeljni cilj obrazovni uspjeh za sve učenike.

I podsjetimo ,

Željeznička tehnička škola Moravice jedina je goranska škola koja je ušla u pilot-projekt “e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”.   ŽTŠ je u projekt ušla zahvaljujući dosadašnjim postignućima u informatizaciji i modernom načinu poučavanja

Svrha projekta e- Škole je stvaranje digitalno zrelih škola, koje će razvijati digitalno kompetentne i istraživački nastrojene učenike, željne novih znanja i prilagođene zahtjevima modernog obrazovanja i europskog tržišta rada.

 

ŽTŠ112.jpg

 

Uz širok spektar programa, dobru računalnu opremu, te odgovarajuće obrazovne alate i tehnologije, kao i različite medije, ali i kvalitetne i ustrajne nastavnike i odgajatelje u moravačkoj srednjoj školi i Učeničkom domu učenici mogu nadmašiti sami sebe obarajući osobne rekorde, te ostvariti jednu novu dimenziju učenja. Poteškoće i problemi samo su izazovi na tom putu.

 

Željeznička tehnička škola Moravice veseli se vašem dolasku!

 

                             ravnatelj

                      Borivoj Dokmanović , dipl.ing

 

 

 

Oglasi