kultura i zabava

DANAS OTVORENA 14. BUNDEVIJADA: Velika i uspješna manifestacija koja se razvila i izašla iz lokalnih okvira predstavila 110 obrtnika i poljoprivrednih gospodarstava


IMGP3029

 

VRBOVSKO – Da je vrbovščanska Bundevijada jedna velika i uspješna manifestacija koja se razvila i izašla iz lokalnih okvira, postala brend tog goranskog grada i koja promovira hrvatsku kvalitetu i izvorne hrvatske proizvode, danas se čulo na otvaranju te najveće goranske jesenske manifestacije – izložbe autohtono uzgojene hrane i običaja koja se ovaj vikend održava u Školskoj sportskoj dvorani u Vrbovskom.

 

Bundevijada okupila brojne obrtnike i poljoprivredna gospodarstva

 

I u svom ovogodišnjem 14. izdanju manifestacija je okupila brojne obrtnike i poljoprivredna gospodarstva, njih čak 110 iz raznih dijelova Hrvatske, koja su izložila svoje proizvode i zdravu hranu a posjetitelji koji su tijekom cijelog dana pristizali u Vrbovsko imali su priliku uživati i u raznovrsnom program, od nastupa kulturno-umjetničkih društava, modnih revija lokalnih obrtnika, degustacija rijetkih i nesvakidašnjih jela te Gastro Showa poznatih kuhara.

 

Cilj da manifestacije preraste  i Vrbovsko i Gorski kotar

 

Program manifestacije  vodio je  Dražen Turina-Šajeta a prvi dan i njeno otvorenje popratili su i predstavnici pokrovitelja Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka, Primorsko-goranske županije i Grada Vrbovskog. Posjetiteljima i gostima, ispred organizatora Turističke zajednice Grada Vrbovskog, dobrodošlicu je uputila direktorica Turističkog ureda Tatjana Kušić koja je tom prilikom istaknula  da je njihov cilj još od početaka bio da manifestacije preraste ne samo Vrbovsko i Gorski kotar nego i šire i ono što je najvažnije da sve što se kupi u ovoj dvorani je 100 posto hrvatski proizvod, ruku obrtnika i poduzetnika. Ono što nam je u turističkom smislu bitno je promidžba i to da se ova manifestacija razvila u lijepu priču ostvarivši ne samo turistički nego i gospodarski efekt te da se u budućnosti nastavi i dalje razvijati i doprinositi kvaliteti turističke ponude Vrbovskog, kazala je Kušić zahvalivši izlagačima, izvođačima i pokroviteljima koji ih sve ove godine prate i omogućavaju njeno održavanje.

 

Uspješna manifestacija i brend Vrbovskog

 

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić koji je i svečano otvorio Bundevijadu također se zahvali svima onima koji su u njoj sudjelovali od samih početak ističući da je velika stvar okupiti 110 izlagača čime su nadmašeni lokalni okvir te je to danas jedna uspješna manifestacija i brend Vrbovskog. Uz domaćine okupljene sudionike i posjetitelje pozdravili su i Vidoje Vujić predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Rijeka koja Bundevijadu podupire od samih početaka uputivši čestitke svim izlagačima i ističući velike zasluge TZGV na promociji hrvatske kvalitete i izvornih hrvatskih proizvoda te župan Zlatko Komadina koji je naglasio da je dobro što svako mjesto ima svoju manifestaciju po kojem je prepoznatljivo a to je u Vrbovskom Bundevijada, uspješna priredba kojom se promovira eko-etno priča, prirodna i kulturna baštine te gastronomija primorsko-goranske županije.

 

Sutra program započinje u 10 sati

 

Bundevijada u Vrbovskom se nastavlja i sutra. Program započinje u 10 sati, u kojem će se uz nove nastupe kulturno-umjetničkih društava, održati natjecanje u izboru najbundeve i drugi dio Cooking Showa : slatko-slana priča o bundevama u kojem kuhaju Tihana i Nikola sudionici kulinarskog showa „3,2,1 – kuhaj“.

 

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar/ Nastup puhačkih orkestara ustupio Juraj Šragalj

%d blogeri kao ovaj: