kultura i zabava

DRUGI DAN BUNDEVIJADE: Pobjednička buća OPG-a Juričić iz Oštarija od težine slomila vagu!


IMGP3121
Vaga je bila preslaba za najtežu buću 14. Bundevijade

 

VRBOVSKO – I tijekom današnjeg dana, Vrbovsko je bilo ispunjeno brojnim gostima, posjetiteljima Bundevijade. Uz paletu domaćih proizvoda 110 izlagača i drugi dan Bundevijade bio je ispunjen nastupima brojnih izvođača kulturno-umjetničkih društava, degustacijama rijetkih i nesvakidašnjih jela od buće te uprizorenjima običaja i baštine goranskog kraja.

 

Na Cooking Showu  gostovali Tihana i Nikola sudionici kulinarskog showa „3,2,1 – kuhaj“

 

Jedna od posebnih ponuda bila je na Cooking Showu u kojem su gostovali Tihana i Nikola sudionici kulinarskog showa „3,2,1 – kuhaj“. Tihana i Nikola oba dana za posjetitelje Bundevijade pripremali su specijalitete od buća . Prvi dan su kuhali knedle sa pekmezom od buće i rižoto sa bućom a danas su na jelovniku imali ječmenu kašu sa bundevom i američke palačinke sa pudingom od buće.  Prilikom degustacije današnjeg specijaliteta koja je privukla brojne posjetitelje na štand Cooking Showa, Tihana nam je kratko prokometirala da su gosti bili jako zadovoljni vraćajući se sa pohvalama te da im je ovo prvo gostovanje na Bundevijadi bilo predivno i da će se rado ponovno odazvati.

 

Najteže je buća  OPG-a Juričić iz Oštarija

 

Uz poznate kuhare pažnju je plijenilo i natjecanje u izboru najteže buće. Iako je vaga nije uspjela izvagati odnosno pukla je na 115 kilograma titulu najteže odnjela je buća  OPG-a Juričić iz Oštarija. Vlasnik OPG-a Jurica Juričić kazao nam je da je njegova pobjednička buća teška 134 kilograma i da je sasvim slučajno  odlučio doći s njom na Bundevijadu u Vrbovsko. Inače njegovo gospodarstvo se bavi uzgojem žitarica, kukuruza, graham, kupusa i naravno buća, koje su, kaže Juričić, ove godine dobro rodile jer je bilo dosta kiše.

 

Najinteresantniji  štand  prodajni prostor OPG-a Pavlović  

 

I dok je drugi dan bio u znaku natjecanja najtežih buća prvi dan su se odvijala  natjecanja u pripremi slanih i slatkih jela od buća te izboru najštanda. Najinteresantnijim štandom tako je proglašen prodajni prostor OPG-a Pavlović  a u izbor slanih jela pobjedu je odnijela juha od bundeve sa štanda Gastro Gala, drugo mjesto je osvojila Učenička zadruga Kamačnik vrbovščanske osnovne škole sa roladom od bundeve a treći su bili vrtićanci DV Bambi Vrbovsko sa svojim trokutastim kolačićima od bundeve. Kod izbora najslatkih jela prvo mjesto je osvojio OPG Barićević sa marmeladom od buće, drugo je bilo OPG Ožanić sa parfeom od bundeve a treće OPG Prpić sa kremšnitama od bundeve.

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: