U IDUĆOJ ŠKOLSKOJ GODINI: ŽTŠ Moravice obogaćena programom međunarodne mobilnosti učenika


MORAVICE – Pozitivne vijesti stigle su ovih dana iz Agencije za mobilnost i programe EU gdje je donesena odluka o dodjeli financijske potpore za projektni prijedlog u okviru Erasmus+ Ključne aktivnosti 1, a za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pod nazivom „From Theory to Practice 1“ u vrijednosti od 109.191,00 €!   

Željeznička tehnička škola Moravice ostvarila je suradnju s Ekonomskom školom Mije Mirkovića Rijeka i Hotelijersko-turističkom školom Opatija stupivši u konzorcij čiji je temeljni cilj omogućavanje međunarodnih mobilnosti učenika, konkretnije realizacije stručne prakse u španjolskom gradu Zaragozi kroz jednomjesečni vremenski period.

 Benefiti navedene inicijative su višestruki budući će naši učenici imati priliku stjecati stručna znanja i kompetencije neposrednim radom u pomno odabranim poslovnim tvrtkama te će komunicirati korištenjem stranih jezika uz upoznavanje vršnjaka iz drugih zemalja i provođenje slobodnog vremena posjećivanjem mnogih kulturno-edukativnih lokacija.

Prilika je to za učenje i rad u kontekstu suvremenog europskog tržišta što predstavlja dragocjeno iskustvo pri pronalasku zaposlenja po završetku srednjoškolskog obrazovanja. Ovim programom međunarodne mobilnosti učenika škola pruža našim učenicima opet dodatnu kvalitetu kao i poticaj za upis budućim osmašima.

ravnatelj , Borivoj Dokmanović , dipl.ing  

PLAĆENI OGLAS  Kategorije:plaćeni oglas

Oznake:, , , ,

%d blogeri kao ovaj: