Učenici pod budnim okom pedagoga Matea Havaića

MORAVICE – Nakon realizacije prvog dijela mobilnosti vezane uz Erasmus+ K1 projekt pod nazivom „From theory to practice 1“ možemo se osvrnuti na stečena iskustva vezano uz život i rad u Španjolskom gradu Zaragozi.

Po dolasku u Zaragozu raspodijeljeni na radna mjesta

Svrha projekta bila je učenicima osigurati iskustvo dugoročne međunarodne mobilnosti uz realizaciju plana i programa stručne prakse ovisno o zanimanju i obrazovnom programu učenika. Što se tiče ŽTŠ Moravice, mobilnosti je pristupilo 5 učenica i 2 učenika obrazovnih programa ekonomist i CNC operater koji su po dolasku u Zaragozu bili raspodijeljeni na odgovarajuća radna mjesta, a u tvrtke koje su kvalitetne, uspješne i respektabilne te posjeduju dugogodišnje iskustvo tržišnog natjecanja.

Zaragoza

Španjolski poduzetnici prepoznali i pohvalili način, kvalitetu i marljivost učenika

Navedenim pristupom stvoreni su idealni uvjeti i kontekst za stjecanje znanja i kompetencija koje učenicima omogućavaju lakšu tranziciju ka svijetu rada i podižu njihovu razinu zapošljivosti. Izrazito smo ponosni i radosni na dobivene povratne informacije od strane vlasnika tvrtki i ostalih djelatnika koji su prepoznali i pohvalili način, kvalitetu i marljivost rada naših učenika. Projekt je ovo koji je od učenika zahtijevao prilagodbu realnim tržišnim uvjetima u vrlo kratkom vremenskom periodu te savladavanje brojnih barijera i nepoznanica počevši od onih jezičnih pa sve do segmenata života i rada u stranoj zemlji pri čemu se mlada osoba mora osloniti na vlastitu samostalnost, odgovornost i snalažljivost.

CNC operateri Filip i Patrik

CNC operaterima ponuđen stalan posao po završetku njihova školovanja

Valja spomenuti i nekolicinu otvorenih ponuda jednoga od zadovoljnih vlasnika tvrtki koji je našim CNC operaterima ponudio stalan posao po završetku njihova školovanja. Kao strukovna odgojno-obrazovna ustanova držimo kako je upravo iskustvo neposredne interakcije s poslodavcima obogaćeno europskom dimenzijom jedna od vrlo značajnih komponenti obrazovnog procesa te je ovaj međunarodni projekt tek jedan u nizu mnogih na kojima ćemo nastaviti graditi vlastitu misiju i viziju koje se temelje na kvaliteti i kontinuiranom napretku.  

Ekonomistice Sara i Petra

Pozivamo osmaše da se upišu u našu školu u smjer CNC operater, ekonomist ili za mehatroničara ili računalca i tako sudjeluju u našim projektima. 

AUTOR: ravnatelj Borivoj Dokmanović , dipl.ing

FOTO: ŽTŠ Moravice

PLAĆENI OGLAS