MORAVICE – Još jedna generacija CNC operatera, ekonomista i tehničara za računalstvo, te prva generacija tehničara za mehatroniku završila je srednjoškolsko obrazovanje u Željezničkoj tehničkoj školi Moravice. Podjelom svjedodžbi i uručivanjem nagrada najuspješnijima, 3. srpnja 2020. obilježili smo postignuća i odgojno – obrazovnu zrelost maturanata.

Posebnosti generacije

Nastava na daljinu, virtualni završetak školovanja bez majica jedinstvenog dizajna sa zanimljivim natpisima i bez „norijade“, te podjela svjedodžbi u učionicama umjesto svečane dodjele u Domu kulture posebnosti su, ali i životni izazovi ovogodišnje generacije. Ovi mladi ljudi prihvaćaju odgovornost, uporni su i ne odustaju na prvoj prepreci, te su samostalno organizirali maturalnu večeru kako bi obogatili svakodnevicu. Ispunili su očekivanja svojih roditelja i nastavnika. Želimo im bezbroj neobičnih i radosnih trenutaka otkrivanja ljepote u daljnjem životu!

Nagrade najuspješnijima

Nastavničko vijeće Škole nagradilo je učenika 4. razreda programa – zanimanja tehničar za mehatroniku, Mateja Vratarića, za odličan uspjeh tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja, te pri izradi i obrani završnog rada, za uzorno vladanje i izvannastavne aktivnosti. Ističemo prvo mjesto na ekipnom državnom matematičkom natjecanju MAT liga u kategoriji strukovnih škola.

Također, Nastavničko vijeće nagradilo je Leu Šabanagić, učenicu 4. razreda programa za zanimanje ekonomist, kao učenicu generacije.

Nastavničko i odgajateljsko vijeće nagradili su učenika 4. razreda programa – zanimanja tehničar za računalstvo, Paula Bratičića, kao učenika generacije Učeničkog doma.

Navedene učenike gradonačelnik grada Vrbovskog, Dražen Mufić, nagradio je novčanim iznosom od 400,00 kuna. Čestitamo!

Nova dimenzija učenja

Vrata škole otvorena su novim generacijama. Uz obrazovni uspjeh, temeljni nam je cilj razvijanje vještina nužnih za cjeloživotno učenje u 21. stoljeću koristeći suvremenu računalnu opremu, nove tehnologije i CNC strojeve, kao i Erasmus+ programe.

ravnatelj , Borivoj Dokmanović, dipl. ing.

TEKST I FOTO: ŽTŠ MORAVICE

PLAĆENI OGLAS