MORAVICE – Učenici i njihovi roditelji prepoznali su kvalitetu obrazovanja u ŽTŠ Moravicama što je rezultiralo odličnim upisom u ponuđena zanimanja kao što su Tehničar za mehatroniku, Tehničar za računalstvo i CNC operater.

Proširenje upisnih mjesta

Slobodna mjesta u prvom upisom krugu su popunjena što se tiče novih tehnologija tako da je poslan prijedlog MZO za proširenjem upisnih mjesta za drugi upisni krug u tim zanimanjima. U zanimanju ekonomist ima 10 slobodnih mjesta. 

Malo koja škola nudi učenicima ono što nudimo mi

Naravno, malo koja škola nudi učenicima ono što nudimo mi: praktičan rad na vlastitim proizvodnom CNC strojevima, upravljanje robotima, rad na FESTO hidrauličkim i pneumatskim konponentama te rad na projektima koje osmišljavaju naši profesori.

Erasmus+

Učenicima CNC operaterima osigurani su besplatni udžbenici, zaštitna oprema i mjesečna naknada 200.00 kn iz donacije zaklade Gene Haas a tehničarima tablet uređaj . Također naši učenici sudjeluju u projektu Erasmus+ (ove godine učenici CNC operateri i ekonomisti su mjesec dana obavljali praktičnu nastavu u španjolskim  tvrtkama u Zaragozi) a u planu je i iduće godine sudjelovati u tom programu.

Praktična nastava u Lehgau u Austriji

Isto tako trenutno dogovaramo sa tvrtkom Palfinger suradnju koja bi bila u obliku stipendija za operatere i mehatroničare te održavanje praktične nastave u Lehgau u Austriji, gdje bi osim samih radnih procesa upoznali i radnu filozofiju tvrtke.

Goranska autobusna linija Vrbovsko – Ravna Gora – Moravice

Učenicima iz udaljenijih krajeva nudimo  smještaj u učeničkom domu a goranska autobusna linija Vrbovsko – Ravna Gora – Moravice koju je osigurao Grad Vrbovsko je puna. Upisom u našu školu svima se zahvaljujemo i nadamo se uspješnoj suradnji. 

ravnatelj Borivoj Dokmanović , dipl. Ing

PLAĆENI OGLAS

TEKST I FOTO: ŽTŠ MORAVICE