kultura i zabava

BORAVAK NA OTVORENOM UZ ZANIMLJIV PROGRAM I BOGATU GASTRO PONUDU: XVI. Bundevijada na dvije lokacije privukla izuzetno veliki broj posjetitelja


VRBOVSKO – Vrbovsko i njegova tradicionalna Bundevijadi danas su bili top destinacija brojnim izletnicima. Ugodan i topli jesenski dan na početku vikenda mnogi su iskoristili za izlet u Vrbovsko na XVI. izdanje te vrbovščanske jesenske manifestacije posvećene bundevama. Iako se Bundevijada zbog epidemioloških mjera odvijala u revijalnom tonu odnosno drugačijem od dosadašnjeg – boravkom na otvorenom, zanimljiv i raznovrsni program privukao je brojne goste koji su tražili parkirališno mjesto više posebice na putu za najpoznatije goransko izletište Kamačnik. Uz bogatu ponudu izletišta koja uključuje šetnju 3,2 kilometra dugom pješačkom stazom za potpuni doživljaj očekivao ih je niz gastro užitaka, zanimljivosti i sadržaja vezanih uz kraljicu jeseni – bundevu. Na tom centralnom djelu manifestacije održana je prodajna izložba bundeva i proizvoda od bundeva, prodajna prezentacija “gradskog” krumpira uzgojenog u dolini rijeke Kupe, tradicionalno natjecanje Moja je bundeva naj, vaganje najtežih bundeva te nastupi glazbenih izvođača a sve uz bogatu i prigodnu gastro ponudu bistroa Kamačnik.  Uz izletište dio programa Bundevijadi  odvijao se i na prostoru Gradske tržnice gdje su u ponudi bili proizvodi  brojnih izlagača autohtonih proizvoda  Gorskog kotare i bliže okolice a za sve posjetitelje prigodnu gastro ponudu sa specijalitetima od bundeva imali su i domaći ugostitelji – restoran Kamačnik i Fast food Nina u Vrbovskom, severinski restorani Rim i Mali raj te OPG Kate dekor i Seoski turizam Krizmanić u Lukovdolu. Jednako raznovrstan i zanimljiv sadržaj Bundevijade posjetitelje očekuje i sutra. Manifestacija se održava po epidemiološkim pravilima i uputama – na označenim punktovima posjetiteljima se mjeri temperatura uz obaveznu dezinfekciju ruku i nošenje maski.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

2 comments on “BORAVAK NA OTVORENOM UZ ZANIMLJIV PROGRAM I BOGATU GASTRO PONUDU: XVI. Bundevijada na dvije lokacije privukla izuzetno veliki broj posjetitelja

 1. Covid 19

  Tipično Vrbovštanski , pare pobrao iz Zg kojem je iznajmljen Kamačnik od nesposobnog Komunalca , a vi Vrbovštani prst u g…..
  Poklonite se Velikom Mufanu i ostalim gradskim potrčkotima zajedno sa TZ Grada Vrbovskog .
  Bljak ,bljak
  P.S.
  Uskoro će i mise biti u Kamačniku.
  Bljak , bljak

 2. Covid69

  Tipično si vrbovščanski neinteligentan.. Što se nisi javio na natječaj i uzeo Kamačnik?? Veliki Mufan je Kamačnik uredio i pripremio za posao i sad će od njega pokupljati pare, a što se tiče TZ Grada gospođi kapa do poda na organizaciji!!! Izuzetno sve na nivou.. A što se tiče mise, to je odlična ideja, ako se Gospa ukaže na slapu u Kamačniku živjet će svi odlično sljedećih 300 godina!!!!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: