HDZ PRVI OBJAVIO KANDIDATURU I POZVAO VRBOŠČANE DA IZABERU GRADONAČELNICU: Dr. Helena Hlavač nudi konkretna rješenja za probleme i potrebe te naglašava da ima znanje, mudrost i hrabrost


Dr. Helena Hlavač s čelnicima Županijske organizacije HDZ-a i gradskim odborom stranke

VRBOVSKO – Dr. Helena Hlavač nedavno izabrana predsjednica vrboščanskog ogranka HDZ-a kandidatkinja je za gradonačelnicu Vrbovskog. Svoju kandidaturu službeno je predstavila danas u izletištu Kamačnik uz podršku čelništva Županijske organizacije HDZ-a predsjednika Olega Butkovića ministra mora prometa i infrastrukture, dopredsjednice Majde Burić, državne tajnice i stranačkih kolega članova Gradskog odbora.

Sadašnja situacija u gradu natjerala me da se uključim u politiku

Na predstavljanju Hlavač je istaknula da kao članica HDZ-a do sada nije bila politički eksponirana ali da ju je sadašnja situacija u gradu natjerala da se uključi u politiku i da pomogne stanovništvu ovog kraja sa svojim idejama. U kampanju sam se, kaže Hlavač, uključili prvenstveno jer mislim da imam program i viziju  koji su okrenuti građanima i odraz su njihovih stvarnih životnih potreba. Živim u Vrbovskom i svaki dan osluškujem te potrebe.

Gledam kako grad stari i propada, gase se radna mjesta

Gledam kako grad stari i propada, gase se radna mjesta i ljudi traže svoj dom negdje drugdje. Mislim da Vrbovsko može postati po mjeri svakoga samo to netko treba i realizirati, kazala je u uvodu Hlavač te istaknula kako joj  je najveći izazov zadržati mlade, obrazovane ljude i njihove obitelji a to planira učiniti demografskim mjerama, očuvanjem i poticanjem poduzetništva te brojnim socijalnim programima.

Hlavač, Butković i Burić

Olakšati život unaprjeđenjem kvalitete stanovanja

 Od konkretnih mjera Hlavač  je naglasila da obiteljima treba olakšati život unaprjeđenjem kvalitete stanovanja te  da treba nastaviti projekt kojim se nastoji sufinanciranjem obitelji potaknuti na useljavanje u stare i napuštene kuće uz realizaciju više financijskih sredstava preko EU fondova ali i pružanje mogućnost da se obiteljima kroz mjesečnu stanarinu olakša otkup stambenih objekata. Isto tako Hlavač podržava već započeti projekt jaslica Vrbovskom te smatra da djeci svih uzrasta treba osigurati  besplatan vrtić, osigurat rad  u poslijepodnevnoj smjeni u vrtiću, produženi boravak u školi, besplatne knjige za osnovce, povisti naknadu roditeljima za prvo dijete na 7 tisuća kuna te osigurati stipendije za srednju školu i fakultet. Za sve veći broj starijih sugrađana treba otvoriti starački dom, socijalno ugroženim osigurati bar 5 metara drva za ogrjev svake zime a umirovljenicima koji su u riziku od siromaštva uskrsnice i božićnice u visini od 300 kuna.

Smanjiti cijenu odvoza smeća

Osvrnula se Hlavač i na komunalna pitanja te naglasila da treba raditi na tome da se smanji cijena odvoza smeća koji je jedan od postojećih problema Vrbovskog. Govoreći o turizmu i gospodarstvu istaknula važnost projekta skijalište Bijela Kosa za koji bi se, kaže, sigurno našli investitor a u cilju olakšanja poduzetništvu naglasila  da treba smanjiti stope prireza sa 10 na 5 posto i ukinuti porez na potrošnju.

Moja kandidatura je prije svega moja osobna borba

Na kraju svog  predstavljanja kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Vrbovskog Helena Hlavač kazala je  – Moja kandidatura je prije svega moja osobna borba. Nema tu sjajnih reklama niti praznih obećanja. Nudit ću konkretna rješenja za probleme i potrebe ovog kraja i vjerujem da imam znanje, mudrost i hrabrost koji su potrebni za jednog dobrog i kvalitetnog gradonačelnika.

Izaberite svoju prvu gradonačelnicu

Inzistirati ću na partnerskom odnosu i uskoj suradnji sa vladom RH i ministrima a ne voditi privatne i partikularne bitke kao mnogi moji predhodnici, zaključila je Hlavač te pozvala sve građane da izađu na lokalne izbore i, kako kaže, izaberu svoju prvu gradonačelnicu te da zajedno krenu raditi na boljitku svih Vrboščana.

Helena Hlavač osvježenje je na političkoj sceni  Vrbovskog i Gorskog kotara

Podršku njenoj kandidaturu dolaskom u Vrbovsko dao je Oleg Butković predsjednik ŽO HDZ-a i ministar mora prometa i infrastrukture koji je kazao da je Helena Hlavač jedno osvježenje na političkoj sceni ne samo Vrbovskog nego i Gorskog kotara koja se netom što je postala predsjednica ogranka odlučila i kandidirati za gradonačelnicu. Kroz ministarstvo na čijem sam čelu kao i ministarstvo regionalnog razvoja oko pola milijarde kuna projekata transferirano prema Gorskom kotaru čime se radilo na ispravku nepravde koja se dogodila ukidanjem brdsko-planinskog zakona. Na tome se neće stati jer Gorskom kotaru treba još snažnija podrška, treba mu još više, treba još puno toga napraviti i u tom smislu ćemo nastaviti istaknuo je Butković izražavajući još jednom veliku podršku Heleni Hlavač koja je svojom kanidaturom pokazala da se želi uhvatiti u koštac sa svim izazovima koje ima funkcija gradonačelnika.

Niti jedna vlada nije napravila za Gorski kotar više od vlade Andreja Plenkovića

Uvjeren sam u njezinu pobjedu a verujem da će to prepoznati građanke i građani Vrbovskog, kazao je Butković na kojeg se nadovezala Majda Burić dopredsjednica ŽO HDZ-a i državna tajnica ističući da niti jedna vlada nije napravila za Gorski kotar više od vlade Andreja Plenkovića i  da su Gorani toga svjesni. Danas želimo dati punu potporu Heleni Hlavač kako bi i dalje ubrzano radili na intenzivnom razvoju Vrbovskog i Gorskog kotara, zaključila je Burić.

PLAĆENI OGLAS

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:politika

Oznake:, , , , ,

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: