sponzorirani članak

VISOKOJ POSLOVNOJ ŠKOLI PAR IZ RIJEKE: Dodijeljen znak kvalitete “Hrvatska kvaliteta”


Hrvatska gospodarska komora putem revizije vanjskih nezavisnih stručnjaka iz područja visokog obrazovanja dodijelila PAR-u znak “Hrvatska kvaliteta” za kvalitetu usluge visokog obrazovanja odnosno stručnog studija “Poslovno upravljanje” (Business Management)

RIJEKA – Visoka poslovna škola PAR dobivanjem znaka kvalitete “Hrvatska kvaliteta” od strane Hrvatske gospodarske komore kao pružatelja usluge povećava svoju prepoznatljivost hrvatske usluge na otvorenom tržištu, odnosno stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Znak kvalitete “Hrvatska kvaliteta” dobiven je za uslugu visokog obrazovanja odnosno stručni studij “Poslovno upravljanje” (Business Management).

Dodjela znaka “Hrvatska kvaliteta” jest priznanje samoj Visokoj poslovnoj školi PAR i usluzi visokog obrazovanja, ali također predstavlja i jamstvo sadašnjim te budućim studentima da je riječ o usluzi koja zadovoljava najvišu razinu kvalitete – istaknula je dekanica Gordana Nikolić.

PAR veliku pažnju posvećuje kvaliteti izvođenja same nastave ali i djelovanja na dnevnoj razini, stoga se uspješnom implementacijom projekta odnosno dodjelom znaka “Hrvatska kvaliteta” direktno potiče povećanje prepoznatljivosti same usluge visokog obrazovanja. Percepcija potrošača, u konkretnom slučaju studenata, važan je faktor koji treba uzeti u obzir prilikom razvijanja novih proizvoda ili usluga. Brojna istraživanja i znanstveni radovi potvrđuju činjenicu da studenti razvijaju pozitivne emocije prema obrazovnim uslugama koje uz prepoznatljivost, jedinstvenost i dostupnost mogu biti relevantni čimbenici pri odabiru visokog obrazovanja.

Označavanje proizvoda ima dugu povijest i gotovo je uvijek imalo gospodarsko značenje zaštite proizvoda i domaće proizvodnje. Primjerice, oznaka „Made in“ uvedena je u Velikoj Britaniji davne 1887. godine (prema dostupnim podacima) jer tada se, kao i danas, željelo zaštiti domaću proizvodnju i potrošačima pružiti mogućnost odabira. Potrošačima je i tada, kao i danas, bila važna informacija o podrijetlu proizvoda.

Visoka poslovna škola PAR će nositi znak “Hrvatska kvaliteta” kao potvrdu o pružanju usluge koja udovoljava višoj razini kvalitete od one koja je utvrđena zakonodavnim okvirom i normativnim kriterijima za vrstu i kategoriju predmetne usluge.

SPONZORIRANI ČLANAK
TEKST I FOTO: PAR Rijeka

%d blogeri kao ovaj: