IGOR PLEŠE KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA DELNICA: Dijalog, poštenje i dosljednost – vrijednosti su koje ću zastupati i kao gradonačelnik


Igor Pleše, kandidat koalicije SDP-PGS za gradonačelnika Delnica

DELNICE – Nakon što je prikupio potpise za kandidaturu javnosti i svojim  biračima obratio se Igor Pleše kandidat koalicije SDP-PGS za gradonačelnika Delnica na predstojećim lokalnim izborima:

Kandidatura proizašla iz potrebe za promjenama u Delnicama

Kandidatura za gradonačelnika proizašla je iz potrebe za promjenama u Delnicama. Unatoč mogućnosti zaposlenja u drugim sredinama odlučio sam ostati u Delnicama jer sam procijenio kako naš grad ima perspektivu. Dugogodišnje stanje ekonomske stagnacije, odumiranja stanovništva i općenitog nedostatka života u Delnicama sigurno ne budi optimizam, no potencijal postoji i treba ga iskoristiti.

Aktivno sam djelovao na poboljšanju kvalitete života

Kao predsjednik SDP Delnice i podpredsjednik Gradskog vijeća aktivno sam djelovao na poboljšanju kvalitete života stanovnika Delnica i okolnih naselja. Srušio sam loš prijedlog Zakona o sudovima kojim bi se sud preselio iz Delnica u Crikvenicu. Pritiskom na Hrvatsku poštu postigao sam da se otvori mjesecima zatvoreni poštanski ured u Crnom Lugu. Nekoliko godina se borim za oslobađanje plaćanja cestarine na autocesti Rijeka – Zagreb kako bi svi stanovnici Gorskog kotara mogli besplatno doći do županijskog središta. Pritiskom na medije utjecao sam na pojačanu policijsku aktivnost vezanu uz problematiku ilegalnih migranata koji čine štetu na objektima u javnom i privatnom vlasništvu.

Konkretne mjere vezane uz Zakon o Gorskom kotaru

Tražim i dalje konkretne mjere vezane uz Zakon o Gorskom kotaru koji je i dalje mrtvo slovo na papiru. Kroz gradsko vijeće sam sa suradnicima osigurao dodatnih 100.000 kuna sportu u 2021. godini, izradu projektnog rješenja za zaobilaznicu za kamione oko Delnica, te novo prometno rješenje za cestu prema Petehovcu.

Dovršiti četiri ključna projekta koji godinama stoje na mjestu

Nakon izborne pobjede namjeravam dovršiti četiri ključna projekta koji godinama stoje na mjestu. Dovršetak staračkog doma kod zgrade šumarije, izgradnja hotela na području stare ambulante, proširenje vrtića i izgradnja dječjeg igrališta u parku četiri su prioritetna projekta u mojem mandatu.

Dodatne olakšice poduzetnicima i obrtnicima

Namjeravam uvesti dodatne olakšice poduzetnicima i obrtnicima koji su okosnica razvoja ovog kraja. Oživljavanje poduzetničkih zona i privlačenje novih investitora kroz brojne olakšice i pogodnosti osnovica su mojeg ekonomskog programa. Osigurati ću specijalističku medicinsku skrb u Delnicama, a stanovništvu omogućiti besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Izgradnja POS-ovih stanova u Delnicama

Dodatna sredstva će se osigurati za rad umirovljeničkih udruga, ali i udruga u sportu i kulturi koji zaslužuju više. Mladima namjeravam osigurati prostor za njihove aktivnosti, a jedan od ključnih projekata biti će i izgradnja POS-ovih stanova u Delnicama.

Subvencijama za novorođenčad i zasnivanje obitelji

Subvencijama za novorođenčad i zasnivanje obitelji namjeravam utjecati na zaustavljanje negativnog demografskog trenda koji će nažalost biti vidljiv na ovogodišnjem popisu stanovništva. Lučice, Crni Lug i naselja u Kupskoj dolini osobito su pogođena smanjenjem broja stanovnika, te se posebna pozornost treba posvetiti njima jer Delnice bez života u okolnim naseljima nemaju budućnost.

Uspostaviti partnerski odnos sa javnim poduzećima

 U tmurno vrijeme COVID-a sve veći broj ljudi će iseljavati iz velikih gradova u manje sredine, pa i u ovome vidim priliku za Delnice i okolna naselja. Planiram uspostaviti partnerski odnos sa javnim poduzećima koja djeluju na području Gorskog kotara. Trenutno narušene odnose sa županijskom i državnom vlašću namjeravam vratiti na razinu koja je nekad postojala i zahvaljujući kojoj su u Delnicama dovršeni brojni projekti. Sportska infrastruktura nije u stanju u kojem treba biti, te ću posebnu pozornost posvetiti obnovi iste.

U ovaj projekt ne bih kretao bez podrške svojih kolegica i kolega

Gradonačelnik je prvi među jednakima, a ja u ovaj projekt ne bih kretao bez podrške desetaka svojih kolegica i kolega iz svih područja ekonomskog, društvenog, sportskog i kulturnog života koji su mi odlučili pružiti svoju podršku. Njihova znanja, sposobnosti i vještine biti će mi od velike pomoći u narednom mandatu.

Nemjerljiva podrška

Nemjerljivu podršku mi pružaju i dvije stranke, SDP i PGS, te brojni gradonačelnici, načelnici, saborski zastupnici, bivši ministri i ostali dužnosnici koji posjeduju ogromna znanja u upravljanju općinama, gradovima, županijom i državom i koji su mi javno i privatno odlučili pružiti podršku.

Dijalog, poštenje i dosljednost

U svojem dosadašnjem radu naglasak sam uvijek stavljao na dijalog, poštenje i dosljednost, te ću te vrijednosti zastupati i kao gradonačelnik kad mi građani Delnica ukažu svoje povjerenje. Pozivam građane da mi 16. svibnja 2021. ukažu svoje povjerenje i da zajedno sa mnom krenu u stvaranje novih, boljih Delnica.

S poštovanjem,

Igor Pleše

Predsjednik GO SDP DelniceKategorije:plaćeni oglas

Oznake:, , ,

%d blogeri kao ovaj: