plaćeni oglas

KAMPANJA SRPSKE ZAJEDNICE U POVODU POPISA STANOVNIŠTVA: Pokrenuta stranica e-Srbin


Ove godine provodi se popis stanovništva Republike Hrvatske, koji je izuzetno značajan za nacionalne manjine, s obzirom da o rezultatima popisa ovise mnoga prava koja ostvaruju manjinske, a time i srpska zajednica, prema Ustavu i zakonima RH. Popis stanovništva provodi se u dvije faze u razdoblju od 13.9. do 17. 10. 2021. godine – u prvoj fazi stanovništvo se može samostalno popisati preko sustava e-Građani, dok od 27. 9. kreće druga faza u kojoj popis provode službeni popisivači.

Srpski demokratski forum, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta”, Srpsko narodno vijeće i Zajedničko veće opština formirali su koordinacioni odbor sa svrhom lakšeg i efikasnijeg provođenja popisa u zajednici te pokrenuli kampanju “Budi e-Srbin”, s ciljem pravovremenog informiranja zajednice o pravima i obvezama vezanim uz predstojeći popis.

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog vas poziva da pristupite popisu stanovništva, a na  internet stranici  https://e-srbin.hr/ pronađete sve informacije o rokovima, e-Građaninu, novosti vezane uz popis te brošuru koja pojašnjava prava srpske zajednice proizašla iz  brojnog stanja Srba u Hrvatskoj.

PLAĆENI OGLAS

%d blogeri kao ovaj: