politika vijesti

PRIJEVREMENI IZBORI U ČABRU: Za nove mandate u Gradskom vijeću bore se tek tri izborne liste!


U izbornoj utrci su samo Nezavisna lista Antonia Dražovića, aktualnog gradonačelnika Čabra te liste HDZ-a i SDP-a

Oglasi

ČABAR – U nedjelju Čabrani idu na prijevremene izbore. Biraju nove članove Gradskog vijeća kojem je, nakon godine i pol dana prekinut četverogodišnji mandat zbog neizglasavanja proračuna.

Na ovim prijevremenim izborima birat će kandidate sa tek tri liste. U izbornoj utrci za članove novog Gradskog vijeća Čabra bore se Nezavisna lista Antonia Dražovića, aktualnog gradonačelnika Čabra te liste HDZ-a i SDP-a koji su iz ruku liste Dražovića u srpnju prošle godine preuzeli vodstvo u sada raspuštenom Gradskom vijeću.

Tek tri kandidirane izborne liste znatno je manje od onih sedam na zadnjim redovnim lokalnim izborima održanim 2021. godine. Od ovih izbora odustali su MOSTO-ovci  i  Nezavisna lista Dinka Štimca, iako su na prošlim osvojili mandate te PGS i HSS koji na prošlim izborima nisu prešli prag.

Podsjetimo, na izborima za članove Gradskog vijeća 2021. godine najviše glasova dobila je lista SDP-a (27,16%) i osvojila 4 mandata, slijedila je lista Antonia Dražovića sa 22,31% glasova i osvojena tri mandata kao i HDZ koji je dobio 18,29 % glasova, sa 14,32 % glasova, dva mandata osvojila je lista Dinka Štimca a MOST je dobio jedan mandat sa osvojenih 9,75 posto glasova birača Grada Čabra na prošlim lokalnim izborima.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: