gospodarstvo

Obrtnici nakon 20 godina izabrali novog vođu – Kratohvil budi uspavane cehove


Muževiću svaka čast na dosadašnjem radu no mislim da ja mogu bolje, kazao je Kratohvil koji smatra da su neophodne promjene Udruženju u kojem treba probuditi uspavane cehove, aktivirati obrtnike da se što više uključe u rad i puno oštrije ići prema Gradu koji ne prihvaćanjem niti jedne antirecesijske mjere očito ozbiljno ne shvaća snagu 150 obrtnika i probleme koji ih tište.

VRBOVSKO – Skupština Udruženja obrtnika Grada Vrbovskog na svojoj izbornoj sjednici odlučila je da Udruženje krene u novom smjeru sa novim mladim ljudima. Nakon dvadeset godina neprekidnog vodstva Zvonimira Muževića zamjenili su mlađim i novim predsjednikom Daliborom Kratohvilom. Iako se do prije nekoliko dana činilo da će Mužević ući u svoje gotovo četvrtstoljetno vođenje vrboščanskih obrtnika to se na opće iznanađe ipak nije dogodilo.

Vlasta Janeš najavila smjenu

Uvod u njegovu smjenu započeo je izlaganjem Vlaste Janeš iz Ceha uslužnih djelatnosti koja je kazala da u Udruženju treba pružiti priliku mladim ljudima koji će svojim elanom nešto promjeniti i tako navjestila da će Mužević teško ili nikako ponoviti svoj mandat. Uvidjevši da ovaj put neće tako lako izboriti svoje novo vodstvo Mužević je smjenu pokušao spriječiti iznošnjem svojih prednost kao što su dosadašnje iskustvo i pozicije u skupštini Područne obrtničke komore koji su smatra on bitni za vođenje Udruženja obrtnika. Čak je i naglasio da je svojim autoriteom izborio sredstva za rad udruženja u Hrvatskoj obrtničkoj komori kao i opstanak vrboščanskog udruženja kojem je prijetilo gašenje i pripojenjem Udruženja obrtnika Delnice.

Većina glasova Kratohvilu

No sve to nije dojmilo većinu skupštinara gdje je od 15 prisutnih tajnim glasovanje osam odlučilo smjeniti Muževića i svoje povjerenje dati Kratohvilu. Za razliku od Muževića koji se zdušno borio za ostanak na čelu Udruženja Kratohvil nije iskoristio mogućnost obraćanja članovima skupštine i predstavljanja svoje kandidature no to je u njegovo ime učinila Janeš obrazlažući zašto je njen ceh odlučio da Mužević konačno dobije protukandidata. U svom izlaganju Janeš se osvrnula na spekulacije javnosti opovrgnuvši da iza instaliranja Kratohvila stoji predsjednik Vijeća Dražen Mufić pravdajući se da se samo radi o želji ceha da Udruženje krene u novom smijeru u kojem će ih voditi mlađi čovjek koji ima energiju i koji se i iskazao kroz svoje djelatnosti. Skinuvši Muževića nakon dvadeset godina s trona sa tek jednim glasom više, Kratohvil se obratio skupštinarima kazavši da je znao da će borba biti tijesna no da je vjerovao u sebe i pobjedu.

Budim uspavane cehove

Muževiću svaka čast na dosadašnjem rad no mislim da ja mogu bolje, kazao je Kratohvil koji smatra da su neophodne promjene Udruženju u kojem treba probuditi uspavane cehove, aktivirati obrtnike da se što više uključe u rad i puno oštrije ići prema Gradu koji ne prihvaćanjem niti jedne antirecesijske mjere očito ozbiljno ne shvaća snagu 150 obrtnika i probleme koji ih tište. Imamo puno posla i predstoji nam teška borba u kojoj očekujem pomoć svih obrtnika da i ako ne uspijemo pokušamo nešto promjeniti da nam bude bolje, zaključio je Kratohvil.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

Novi članovi Skupštine UO Vrbovsko izabrani na prijedlog četiri ceha su: Ljiljana Miličević, Simo Mrvoš, Mira Maravić, Marijan Tadej, Ljubomir Mamula, Vlasta Janeš, Ivan Božić, Branimir Pribanić, Ljubomir Rožman, Branka Jakšić, Sanja Lovrenović, Predrag Petrović, Davor Tkalčević, Mirjana Jakšić, Tatjana Kušić, Marijan Grgurić i Juraj Rauker.

U Upravni odbor izabrani su Milan Kovačić, Dunja Mačkić Vančina, Mario Mužević, Kristijan Troha, Emil Štimac, Ljubormi Mamula, Davor Tkalčević te Simeun Galić i Vlasta Janeš koje je imenovao novi predsjednik.

Za članove Nadzornog odbora izabrane su Gordana Božić, Monika Burić i Selma Skender a za predstavnike u skupštini POK-a Dunja Mačkić Vančina i Predrag Petrović.

%d blogeri kao ovaj: