Pravila, autorska prava i marketing


Donacija portalu

Poštovani čitatelju. Vjerujemo u kvalitetno lokalno novinarstvo i želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve. Stoga, ako želite, podržite Gorske novosti donacijom. Unaprijed se zahvaljujemo na svakom iznosu.

1,00 €

banner 10 years

“GORSKE NOVOSTI”

vl. Nensi Tatar

Senjsko 14

51326 VRBOVSKO

OIB: 55046217940

MB: 97208248

REDAKCIJA:

Urednica i novinarka: Nensi Tatar, članica Hrvatskog novinarskog društva od 2008. godine

HND1

 

 Kontakt s uredništvom  moguć je  ISKLJUČIVO na e-mail! 

Sadržaj portala pobire, obrađuje i arhivira Hrvatski arhiv weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

HAW

 

VAŽNA OBAVIJEST:

Demantije, reagiranja, pisma čitatelja, najave događanja, obavijesti , ispravke i sl. primamo ISKLJUČIVO na

 e-mail: gorskenovostinet@gmail.com   

Sve ostale načine (pozive, SMS, facebook poruke i slično) NE UVAŽAVAMO!

Tekst i fotografije koje želite da objavimo šaljite isključivo na e-mail gorskenovostinet@gmail.com

Linkove, poruke, facebook postove i slično nećemo uvažiti za objavu

 

banner 10 years

 

MARKETING:

e-mail: gorskenovostinet@gmail.com        

mob: 097 748 1905

na facebook poruke, SMS i slično ne odgovaramo

VAŽNO: Za najavu događanja za koja se plaća ulaznica, kotizacija, dobrovoljni prilog i sl. ili za koje su od sponzora (lokalne samouprave, županije, države) i/ili EU osigurana sredstva reklamiranje NAPLAĆUJEMO prema trenutno važećem cijeniku.

banner 10 years

 

 

 

CJENIK OGLAŠAVANJA

Trenutno važeći cjenik zatražite e-mailom na gorskenovostinet@gmail.com ili nazovite marketing

 

 

DOSADAŠNJI OGLAŠIVAČI:

Oglašivači

banner 10 years

Portal Gorske novosti (www.gorskenovosti.com, http://www.gorskenovosti.net) je niz informacija o Gorskom kotaru i Gorskoj Hrvatskoj  u vidu  tekstova i fotografija. Sadržaj je javno vidljiv putem interneta a namjenjen je prezentaciji navedenog kraja.

Javna vidljivost naših sadržaja ne znači da se dijelovi i cjeline iz toga smiju neovlašteno kopirati, bez dozvole izdavača ovdje objavljenih informacija i priloga, a posebno ne u cilju proizvodnje drugih publikacija (tiskanih ili u vidu web stranica).

Prema Zakonu o autorskom pravu RH, autorizirane sadržaje ne možete koristiti dok prethodno ne dobijete pisanu dozvolu zastupnika vlasnika autorskih prava. Autore ovdje objavljenih priloga zastupa izdavač i urednik. Nepoznavanje Zakona o autorskom pravu kao ni pozitivne namjere, prekršitelje ne oslobađaju od odgovornosti. Svako kršenje autorskih prava naših autora štititi ćemo svim pravnim sredstvima.

Redakcija ne odgovara za moguće štetne posljedice na osnovu objavljenih tekstova i informacija.

E-mail adrese objavljene za kontakt javne su e-mail adrese te Gorske novosti zadržavaju pravo objavljivanja i korištenja pristiglih e-mail poruka i privitaka.

Ponašanje pri komentiranju  Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjavati s tjedan dana zabrane pristupa Portalu.Izravne prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne kaznenom progonu.Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst zabranjeno je u komentarima na Portalu.Postavljanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.Komentari objavljeni na Portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni ostalih korisnika Portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Pravila komentiranja.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Gorske novosti poštuju privatnost pojedinaca i ne skupljaju niti vode bilo kakve osobne podatke osim onih koje je nam spomenuti pojedinac dobrovoljno dostavio. Obavijestite nas ako ne želite da prikupljamo vaše osobne podatke.

Gorske novosti  poštuje državne zakone o zaštiti podataka koji kontroliraju uporabu i prikupljanje osobnih podataka. Vaše ime, adresa e-pošte i poštanska adresa ne mogu biti dani trećim stranama.

Jedini podaci koje prikupljamo i automatski spremamo prilikom uobičajene uporabe web-stranica su tipični podaci zapisa web-poslužitelja. Takvi podaci nam ne govore tko ste vi niti otkrivaju bilo kakve druge informacije osobne prirode. Pomoću podataka zapisa web-poslužitelja izrađujemo statističke podatke i mjerimo aktivnost web-stranica.

Podaci se neće prodavati ili davati trećim stranama.

“Kolačići”

Kad gledate ove web-stranice, možda ćemo spremiti neke informacije na vaše računalo u obliku “kolačića”. To nam omogućuje da naše web-stranice bolje prilagodimo vašim interesima i željama.

“Kolačić” je mala tekstualna datoteka koju posjećene web-stranice spremaju na vaše računalo. Mnoge web-stranice koriste “kolačiće” kako bi posjetiteljima omogućili pristup raznim funkcijama. Informacije sadržane u “kolačiću” mogu se koristiti za praćenje ponašanja korisnika prilikom listanja stranica.

Kad gledate ove web-stranice ili neke druge web-stranice povezane s ovim stranicama, možda ćemo spremiti neke informacije na vaše računalo u obliku “kolačića”. To nam omogućuje da naše web-stranice bolje prilagodimo vašim interesima i željama.

“Kolačić” je mala tekstualna datoteka koju posjećene web-stranice spremaju na vaše računalo. Mnoge web-stranice koriste “kolačiće” kako bi posjetiteljima omogućili pristup raznim funkcijama. Informacije sadržane u “kolačiću” mogu se koristiti za praćenje ponašanja korisnika prilikom listanja stranica.

Postoje dva tipa “kolačića”. Prvi sprema datoteku kroz duži vremenski period na vašem računalu i koristi se npr. s funkcijama koje opisuju kakve su se nove informacije pojavile od vašeg posljednjeg posjeta dotičnim web-stranicama. Drugi tip se naziva “kolačić sesije”. On se privremeno sprema u memoriju vašeg računala tijekom posjeta web-stranicama ili listanja stranice i koristi se npr. kako bi se utvrdio odabrani jezik. “Kolačići sesije” ne spremaju se na računalu duži period nego se brišu kad zatvorite preglednik web-stranica.

Gorske novosti između ostalog koriste “kolačiće” kako bi zabilježile statističke podatke o posjetiteljima.

Vaše računalo može biti podešeno tako da blokira “kolačiće”. U tom slučaju ne možemo jamčiti da će sva područja naših web-stranica funkcionirati kako je zamišljeno. Postupak za blokiranje “kolačića” ovisi o korištenom pregledniku. Za upute pročitajte ‘Pomoć’ u odgovarajućem izborniku vašeg preglednika.

Za sve ostale informacije kontaktirajte nas na gorskenovostinet@gmail.com

0 comments on “Pravila, autorska prava i marketing

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.