gospodarstvo

KRENULA RASPRODAJA CEDRA : Pogledajte za koliko je prodana upravna zgrada tvrtke u stečaju!


Oglasi

VRBOVSKO – Zašto se Cedar ne prodaje, zašto sve stoji i zašto nakon takvih ulaganja nema kvalitetnog kupca, pitao se nedavno u medijima gradonačelnik Vrbovskog kojem vrlo brzo stiže i odgovor. Krenula je rasprodaja imovine Cedra u stečaju, istina ne pogona i ne u Vrbovskom ali je krenulo. Prodana je velebna poslovna zgrada uprave Cedra u sjedištu te tvrtke u stečaju u Kastvu.

Kako danas prenosi Novi list u tekstu Orijane Antešić, za nešto malo više od 1,7 milijuna eura upravnu zgradu Cedra u stečaju na elektroničkoj dražbi kupila je tvrtka AITAC iz Kastva. Za tom modernom zgradom čija je početna cijena bila 1,3 milijuna eura već na prvoj dražbi bio je veliki interes. Prijavilo se čak pet ponuditelja među kojima i Grad Kastav koji je tamo planirao smjestiti novi Dom zdravlja. Rješenje o dosudi te nekretnine tvrtki AITAC, jučer je donio Trgovački sud u Rijeci na osnovi FINA-inog izvještaja o provedenoj elektroničkoj dražbi a ako ne bude žalbi, kupac ima rok do sredine travnja za uplatu preostale kupovine s obzirom da je već položio traženih 173.514 eura jamčevine, piše Novi list.

Podsjetimo, kastavska tvrtka Cedar na vrboščansku gospodarsku scenu stupila  u kolovozu 2011. godine. Tada je od ondašnje gradske tvrtke Poduzetnički centar Vrbovsko za gotovo 2,4 milijuna kuna kupila Gradsku pilanu koja je svojevremeno bila dio imovine legendarne Drvne industrije Vrbovsko – DIV-a u stečaju. Osam mjeseci poslije Cedrovo carstvo se širi i na ostatak propale drvne industrije kupnjom preostalih tvorničkih hala na 40.000 metara kvadratnih izgrađenog poslovnog prostora za 4,3 milijuna kuna.

Kreću ogromna milijunska ulaganja u opremanja i proširenja pilanskog proizvodnog pogona, izgradnju kogeneracijske kotlovnice sve kako bi se stvorio najveći i najmoderniji pogon za obradu tvrdog drva u Europi a onda i prvo pucanje po šavovima i kašnjenje plaća radnicima oko Uskrsa 2019. godine. 

Ulazak u 2020. godinu označio je potpuni krah, radnici masovno napuštaju poslodavca a onim preostalim ne isplaćuje plaće ostavljajući ih na teret lokalnoj samoupravi, Gradu Vrbovskom, koji ih prehranjuje bonovima za hranu.

U prosincu 2021. godine tvrtka Cedar odlazi u stečaj, koji je u vrboščanskom pogonu dočekalo tek 20 radnika.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Arhiva

%d blogeri kao ovaj: