POKRENUTA INICIJATIVA MEĐU DELNIČKIM SPORTSKIM KLUBOVIMA: Ugasimo sportsku udrugu u kojoj se ništa ne događa


Delnice

 

DELNICE – Dok vrbovščanski sportski klubovi bezuspješno prizivaju osnivanje lokalnog Saveza klubova čemu je glavni motiv nezadovoljstvo kriterijima kojih kako tvrde nema kod raspodjele gradskog novca delničkim predstavnicima sporta njihova Zajednica sportova koja se svela na tek puku formalnost u registru Udruga ne donosi ama baš ništa osim višegodišnjih neuspjelih pokušaja da se rekonstruira i stavi u funkciju zbog čega je i osnovana.

 

Dosadašnja situacija šteti sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima Delnica

 

Ta vruća tema ponovno je ovih dana aktualizirana inicijativom kojom se želi okupiti sve zainteresirane pravne osobe s ciljem da se skupno zatraži pokretanje postupka likvidacije Udruge Zajednica sportskih udruga Grada Delnica “Delnice”. Inicijativu je pokrenuo Ivica Urbanc ispred OK Ris Delnice koji u dopisu odaslanom na adrese svih gradskih sportskih udruga i klubova poziva njihove predstavnike da je razmotre i podrže te ispune dostavljeni im obrazac koje će skupno proslijediti nadležnom tijelu državne uprave na daljnje postupanje. Inicijator Urbanc, ističe da sportske udruge i klubovi kao zainteresirane pravne osobe mogu na takav način tražiti pokretanje postupka likvidacije a za što pravno uporište imaju u Zakonu o udrugama. Više je nego očito da se ništa značajno ne događa po pitanju funkcioniranja delničke Zajednice sportskih udruga te da takva situacija iz dana u dan šteti sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima Delnica, istaknuto je u tekstu incijative kao jedan od ključnih razlog pokretanja postupka njene likvidacije i brisanja iz registra Udruga a na koju se očitovanje ispunjenjem obrasca od strane pozvanih predstavnika sporta očekuje najkasnije do 5. rujna.

 

Inicijativa

Inicijativa

 

Poziv na Članak 26.

 

Međutim, kao i u nekoliko prijašnjih pokušaja i ova inicijativa upire u poštivanje odredbi Zakona o udrugama, članak 26., te se kroz nju traži od nadležnog tijela državne uprave da se konačno pokrene postupak likvidacije udruge Zajednica sportskih udruga Grada Delnica „Delnice“ i to zbog, prestanka djelovanja iste, zatim jer je neupitno proteklo dvostruko više vremena od održavanja posljednje skupštine, nisu poštivani zaključci inspekcijskog nadzora i jer je onemogućeno funkcioniranje športskog sustava na području Grada Delnica koji je trebao stručno i operativno skrbiti o športašima, športskim djelatnicima i klubovima, te pratećoj športskoj infrastrukturi sukladno odredbama Zakona o športu.

 

 

Uspjeh inicijative ovisi o potpori klubova

 

Koliko će ova inicijativa biti uspješna ponajviše ovisi o direktnoj potpori klubova kojima je upućena. Ili će se stvari pomaknuti sa mrtve točke ili se trebamo suočiti sa činjenicom da nismo zaslužili bolje od ovoga što danas imamo, zaključuje Urbanc koji na svom blogu donosi i presjek svih događanja vezanih uz restruktuiranje delničke Zajednice sportskih udruga.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, arhiva – ilustracijaKategorije:sport i školstvo

Oznake:,

%d blogeri kao ovaj: