sport i školstvo

USPJEŠNA SEZONA IZA RK VRBOVSKO: Nakon prve godine treniranja već četvrti u Županiji


 

 

VRBOVSKO – Rukometni klub Vrbovsko, dječaci 2002. godište završili su županijsku ligu u mini rukometu. Na ljestvici  sa 13 klubova vrbovščanski mladi rukometaši  zauzeli su 4. mjesto, što je, kaže trener i voditelj kluba Tihomir Kosanović, izvrstan uspjeh jer iza njih je tek prva godina rada.

 

Dva boda ih djelilo od trećeg mjesta

 

Ostvarili smo devet pobjeda i tri poraza i falilo nam je dva boda za treće mjesto a ispred nas su jake ekipe poput Haluba 1, Matulja i Zameta. Dečki su se dobro borili i nosili sa puno jačim klubovima koji su i po uvjetima daleko ispred nas i tim je njihov uspjeh još veći, kaže Kosanović.

 

Iza njih brojni turniri i prvenstvo

 

Od početka godine sudjelovali su i na maškaranim turnirima u Crikvenici gdje su bili treći zatim u Kastvu koji je bio i međunarodni a gdje su osvojili prvo mjesto. Iza njih je i državno prvenstvo u Karlovcu koje su imali čast i otvoriti a gdje su od 103 ekipe zauzeli 18 mjesto, zatim su bili na turniru u Omišlju za Dan Općine i Opatiji gdje su bili treći. A uz dobru igru rukometaši RK Vrbovsko pokazali su da imaju i dobro srce pa su tako skupili novac i donirali ga na humanitarnom turniru u Ogulinu organiziranog za pomoć oboljelom mladom ogulinskom rukometašu Mateju Vukovću.

Zbog teškog financijskog stanja raspuštene dvije ekipe

 

Što se tiče rada kluba na žalost, moram reći da smo zbog teške financijske situacije morali raspustiti dvije ekipe, starije dečke 94. i 98. godišta. Iz gradskog proračuna ove godine smo dobili 25 tisuća kuna a budući da sponzorstvo od strane lokalnih gospodarstvenika u Vrbovskom ne funkcionira, to jednostavno nije bilo dovoljno za opstanak toliko ekipa koliko smo ih imali.

 

Svima nam je žao što ne možemo nastaviti zajedno

 

Dečki su isto tako bili izvrsni i kao i njima meni je jako žao što nisu mogli nastaviti a koji i dalje imaju žarku želju bar sa treninzima nastaviti, ističe Kosanović koji će se potruditi da im to bar omogući. Ostali smo sa jednom generacijom koja je izvrsna i za koju se nadam da će što duže potrajati, kaže Kosanović koji veliku zahvalu upućuje roditeljima koji ih financijski prate, pomažu u prijevozu i odlascima na turnire bez čije podrške bi bilo teško.

 

Zahvala tvrtki Cedar

 

Isto tako zahvala je upućena i jedinom sponzoru kluba, tvrtki Cedar koja im je kupila za svih 15 igrača dresove na koje jako paze kako bi ih što duže nosili na turnirima. Kosanović ističe da je u cilju stručnijeg rada s djecom pred završetkom školovanja na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji i Hravtskom rukometnom savezu te će, kaže, do kraja ove godine, dobiti zvanje stručne osobe u sportu i rukometnog trenera.

 

Igor Polovina i Mihael Kosanović
Igor Polovina i Mihael Kosanović

 

15 igrača sa cijelog područja Grada

 

A mladu i uspješnu ekipu dječaka 2002. godište čini 15 igrača koji na tri treninga tjedno dolaze iz Zdihova, Liplja, Severina na Kupi, Lukovdola, Blaževaca, Moravica, Gomrija i Vrbovskog odnosnosa cijelog područja Grada Vrbovskog. Svi skupa odlaze na sve turnire na kojima svi dobiju priliku igrati u utakmicama a na pitanje koga bi među sobom posebno istaknuli s ponosom izdvajaju  Mihaela Kosanović koji je na turniru u Kastvu bio među prvom petorkom igrača i za to posebnom medaljom nagrađen te Igora Polovinu koji je na tom turniru proglašen najboljim igračem, za što je dobio zasebni  pehar.

 

Tomislav Mihelić, Stjepan Mufić i Lovro Matijašec
Tomislav Mihelić, Stjepan Mufić i Lovro Matijašec

 

Sa najvećim rukometnim stažom je Stjepan Mufić koji rukomet trenira već četiri godine i koji je svojevremeno igrao i sa starijim ekipama. Mufić ističe da je jako zadovoljan sa svojom novom ekipom u kojoj su svi jednaki te da jako voli rukomet koji mu je na prvom mjestu u svim obvezama. Najmlađi član ekipe je Luka Delišimunović za kojeg suigrači ističu da ima najbrže noge a najmlađi po stažu treniranja su Tomislav Mihelić i Lovro Matijašec koji na treninge putuju iz Blaževaca. Iako treniraju tek dva mjeseca do sada su bili na dva turnira i bilo im je, kažu, odlično. Učenici su trećeg razreda u Lukvodlu a sve svoje školske i sportske obveze usprkos napornim putovanjima s voljom i uspješno obavljaju.

 

Matej Milić, Milan Ivanišević, Vedran Višnić i Dejan Vignjević
Matej Milić, Milan Ivanišević, Vedran Višnić i Dejan Vignjević

 

Luka Delišimunović,Kristijan Osojnički i Radovan Jezdić
Luka Delišimunović,Kristijan Osojnički i Radovan Jezdić

 

 

Golmani ekipe su Danijel  Murat i Milan Ivanišević, šef obrane je Antonio Heski za kojeg trener kaže da je najbolji obrambeni igrač u cijeloj ligi a tu su i Vedran Vuković, Dejan Vignjević, Vedran Višnić, Matje Milić, Kristijan Osojnički i Radovan Jezdić svaki na svoj način poseban i dobar igrač koji polako izgrađuju svoju specijalnost i poziciju u postavi ekipe koju će dobiti za godinu dana kada krenu igrati na velikom terenu.

Svi skupa ističu da im je uz turnire poseban doživljaj bio odlazak u Zagreb na utakmicu lige prvaka na kojoj je gostovala Barcelona i koji bi, kažu, rado ponovili.

 

Vedran Vuković, Antonio Heski i Danijel Murat
Vedran Vuković, Antonio Heski i Danijel Murat

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: