kultura i zabava

AUSSWINKL MUZIKANTI USPJEŠNI NA LOBOR FESTU: Imali najbolji scenski nastup i osvojili Zlatni bariton

Ausswinkl Muzikanti

Ausswinkl Muzikanti
Ausswinkl Muzikanti

RAVNA GORA – Goranski bend Ausswinkl muzikanti i ove godine nastupio je na  velikom Međunarodnom festivalu oberkrainer glazbe – Loborfestu. Na tom tradicionalnom, četvrtom po redu festivalu oberkrajne glazbe u Loboru, Auswinkl muzikanti koji su nastupili s Darkom Domjanom osvojili su nagradu za najbolji scenski nastup.

Okupljeno 14 sastava iz Hrvatske, Austrije i Slovenije

Nagrada je to koja se ove godine prvi puta dodjeljivala na Loborfestu a uz najbolji scenski nastup Ausswinkl muzikanti i Darko Domjan osvojili su i nagradu Zlatni bariton. 4. Međunarodni festival oberkrainer glazbe – Loborfest okupio 14 sastava iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, koji su izvodili glazbu podrijetlom alpskog podneblja, polke i valcere.

Na Loboru i prošle godine

Ausswinkl muzikanti ravnogorski su bend koji izvodi oberkrainer glazbu nastalu sredinom prošlog stoljeća. Prošle godine na tom velikom međunarodnom festivalu oberkrainer glazbe izveli su pjesmu Štikletanc za koju su početkom ove godine snimili i glazbeni spot u kojem su se poigrali vestern ikonografijom a snimili ga u svom ravnogorskom kraju.

Album Kontra svega

Ausswinkl muzikanti proslavili su se albumom Kontra svega objavljenom u studenom 2010. godine koji sadrži 12 pjesama. Sa tog debitantskog albuma objavljena su tri singla, Lijepa moja Pepa, Hladne noge, Muzikanti vu turizmu i Štikletanc.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: