crna kronika

GORSKE NOVOSTI DONOSE EKSKLUZIVNI RAZGOVOR SA ŽRTVOM RAZBOJNIČKOG ŠUMSKOG NAPADA KOJI JE ŠOKIRAO GORSKI KOTAR: Prestravljeni brat je zavapio – Nemojte nas samo ubit’!


Juraj Šterle, jedan od napadnute braće

VRBOVSKO – Jedan sat iza ponoći, mrak, šuma. Dvojica braće voze se u autu a odjednom ih zasljepljuju svjetla drugog vozila koje im se preprečuje na uskoj planinskoj cestici. Prizor je to kao iz gangsterskih filmova koji nam je opisao Juraj Šterle jedan od žrtava nesvakidašnjeg prepada koji se nedavno odigrao  u šumi Pod koja se nadvija nad pitoresknim popularnim izletištem Kamačnik.

Izlazak s bratom Jožom i poznanikom Ljubom

Brat Joža i ja tu smo večer izašli na piće u lokalni kafić. Druženje smo nastavili u restoranu na Kamačniku gdje nam se pridružio poznanik Ljubo – priča nam još uvijek vidno potreseni Šterle. Druženje su, kaže, nastavili u obližnjem Gomirju a zatim i u susjednim Moravicama da bi ga završili vožnjom sudruga Ljube njegovoj kući u selo Brezova Poljana u šumi Pod.

Nesmotreno mahanje novcem

Brat je kaže, svo vrijeme našeg obilaska kafića nesmotreno mahao novcima. Više sam ga puta upozoravao da to ne čini ali uzalud, objašnjava Šterle. Šterle se prisjeća da ih je cijelim tim njihovim putem pratio tajanstveni crni automobil koji mu je kaže bio posebno sumljiv. Najprije nas je presreo na šumskom putu za Gomirje, isto se dogodilo i na putu za Moravice a sumlju da bi se nešto moglo dogoditi mi je dodatno pojačalo, kaže Šterle, to što sam vido automobilska svjetla nedaleko kuće prijatelja Ljube kojeg smo iza ponoći odvezli doma.

Razbojnička četvorka

Na našem povratku kući iz Brezove Poljane čim smo krenuli ponovo sam ugledao svjetla automobile i povikao bratu: Brže vozi, netko nas prati. U jednom trenutku brat Joža je zastao na malom raskršću jer ne poznaje dobro put što su iskoristili “šumski razbojnici” i autom se preprečili ispred nas. Iz njega je izašla kršna razbojnička četvorka i prepad je započeo!

Snažno ga uhvatio za vrat

Jedan od razbojnika blokirao mi je vrata a drugi je otvorio vrata automobile gdje je sjedio brat i snažno ga uhvatio za vrat. U istom trenu brat je zavapio – Nemojte nas samo ubit’ – a razbojnik mu je posegnuo u džep od košulje i izvukao kovertu novaca i dokumenata. Kako su nas brzo napali, tako su brzo i otišli prisjeća se Šterle koji je nakon nemilog događaja s bratom napadače prijavio lokalnoj policijskoj postaji. Kaže da ih osobno ne pozna ali da je u policiji prepoznao napadača na brata. Naš sugovornik Šterle je šokiran napadom koji se kaže dogodio u njegovom rodnom mjestu te dodaje da su se odupirali vjerojatno bi bili premlaćeni ili čak i ubijeni.

Napad u zaštičenom krajoliku

Policija još uvijek intenzivno traga za “šumskim razbojnicima” i otuđenim predmetima tim više jer se napad dogodio na teritoriju zaštičenog krajolika Kamačnik odnosno šume Pod koja je posebice ovih dana puna izletnika i berača gljiva.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: