crna kronika

SKANDALOZNO! NAKON VIŠE OD 120 OBJAVA GORANSKI BLOGER DOBIO PRIJETNJE SMRĆU: “Zato bratac čkomi da te ne polomi osvetnička ruka!”


Branko Pleše

DELNICE – Godina i pol  rada odnosno više od 120 napisanih blogova u kojima se poziva na zajedništvo, toleranciju, rad, domoljublje zavređuju barem poštivanje. Bloger Gorski kotar odnosno Branko Pleše  uložio je svoje vrijeme i životno iskustvo da svoja saznanja i misli podjeli sa svojim sugrađanima i to među prvima u Gorskom kotaru. A što je zauzvrat  dobio? Prijetnje smrću! U “šaljivoj pjesmici” nepoznati autor koji se naziva Delnički osvetnik između ostaloga mu poručuje:

Zato bratac čkomi

da te ne polomi

osvetnička ruka.

Jer bit će ti muka

a i jako loše

kad te moje ruke

počnu da tetoše.

Zanimljivo je da se prijetnja pojavila nakon što  su neki čitatelji bloga Gorski kotar Plešea pozvali da se kandidira za gradonačelnika Delnica. O tome je svoj sud izrekao i tzv. Delnički osvetnik:

Man´ se politike

i svake kritike

i dragi moj kume

ne diraj u Šume,

a pravi si gad

što napadaš Grad.

Gorske novosti kao jedini nezavisni  gorski portal daju punu podršku blogeru Plešeu i pozivaju sve Gorane da se priključe  blog-sceni otvaranjem blogova i ukazivanjem na sve nepravilnosti u funkcioniranju lokalnih samouprava. Samo tako se može stati na kraj takozvanim “osvetnicima“ i samozvanim lokalnim moćnicima koji svoju kontrolu nad klasičnim medijima pod svaku cijenu pred lokalne izbore žele proširiti i na one oduvijek slobodne i nezavisne – elektroničke. A blogera Plešea kao i sve ostale, ako to žele, podržavamo i kao kandidata za gradonačelnika. Svaka kandidatura je dobrodošla a glasači će ionako donjeti konačnu odluku. Usprkos Osvetnicima, pa i delničkim!

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Branko Pleše

%d blogeri kao ovaj: