gospodarstvo

NAKON GODINU DANA “BORBE”: Radnička ulica postaje jednosmjerna s mogučnošću parkiranja na lijevoj strani


VRBOVSKO – Radnička ulica čiji stanari su u proteklih godinu dana gradske vlasti upozoravali i pisali peticije na neizdrživo prometno stanje u ulici izazvano ishitrenim gradskim prometnim rješenjima postaje jednosmjerna ulica.

Gradsko vijeće usvojilo rješenje

Status jednosmjernog prometa u Radničkoj ulici u kojoj je i ograničeno parkiranje i to samo s jedne strane prometnice – lijeve, definiran je prometnim rješenjem koje je na svojoj zadnjoj sjednici usvojilo i Gradsko vijeće.

Jednosmjerna postaju i ulice Školska, Grozdane,  1. svibnja i dio Kralja Tomislava

Uz Radničku ulicu tim prometnim rješenjem jednosmjernom postaje i Školska ulica, dio Ulice Kralja Tomislava i to od raskrižja sa Školskom do raskrižja sa spojnom cestom, zatim Ulica Grozdane i Ulica 1. svibnja.

Rješenje pobunilo stanare Školske ulice

No takvo prometno rješenje već je izazvalo reakcije i to kod stanara Školske ulice koji se ne slažu s tim da im ulica postane jednosmjerna zbog čega su Gradu podnjeli i peticiju. To gradske vijećnike nije ponukalo u odluci da usvoje takvo prometno rješenje jer većina smatra da treba slušati struku a to je u ovom slučaju Policijska postaja Vrbovskog s čijim mišljenjima i prijedlozima je i usklađena konačna varijanta prometnog rješenja.

Samo tri vijećnika podržali stanare Školske

Za razliku od većine HDZ-ovi vijećnici Šein Brinjak i Pavao Babić te nezavisna Marija Jančan nisu dali svoj glas takvom rješenju odnosno bili su suzdržani jer mišljenja su da nije trebalo ići u takve promjene koje će zagorčati život mnogim stanvnicima naročito stoga jer je dosadašnje prometno rješenje funkcioniralo bez problema.

Proračunom osigurati proširenje prometnica

Između ostalog u raspravi je istaknuto i da svakako treba planirati te proračunom osigurati sredstva za proširenje prometnica koje zakonski ne zadovoljavaju uvjetima te izgradnju nogostupa u pojedinim ulicama u cilju sigurnosti prometnih sudionika.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, arhiva

%d blogeri kao ovaj: