sport i školstvo

ZBOG OČAJNE FINANCIJSKE SITUACIJE: ŽRK Vrbovsko apelira na sugrađane da ih u subotnjoj utakmici podrže kao Torcida Hajduk!


 

 

VRBOVSKO – Crne financijske vijesti dolaze iz Ženskog rukometnog kluba Vrbovsko. Zbog nedostatka novca  u pola jesenskog dijela natjecanja ekipa seniorki ŽRK Vrbovsko morati će odustati od nastupa, odnosno sredstva kojima raspolažu dovoljna su samo za još dvije slijedeće utakmice. Slamku spasa za nastavak sezone klub vidi još jedino u podršci sugrađana i ljubitelja rukometa sporta koji će dolaskom na subotnju utakmicu i kupnjom ulaznice podržati i pomoći opstanak kluba i završetku sezone.

 

Pomozite nam kao Torcida Hajduku

 

Pučeni primjerom navijača Hajduka koji su velikim dolaskom na prošlu utakmicu i kupnjom ulaznice pomogli svom klubu i naš klub apelira na dolazak navijača na utakmicu i kupnju ulaznice od 10 kuna kojom će pomoći našim djevojčicama i seniorkama da dovrše ovu sezonu na način na koji to zaslužuju svojim radom i igranjem, riječi su to trenera ŽRK Vrbovsko Kristijana Jardasa.

 

Odlične mlade rukometašice i…

 

Naime, nakon što su prošlu, svoju prvu natjecateljsku sezonu županijske rukometne lige završile sa uspješnim trećim mjestom, mlade vrbovščanske rukometašice u kategoriji djevojčica nastavljaju sa odličnim utakmicama. Krajem rujna tako su na međunarodnom turniru u Senju osvojile 1. mjesto u konkurenciji  6 ekipa i okitile se velikim peharom. Uvjerljivo su osvojile turnir pobijedivši u svih 5 utakmica. Djevojčice su slavile redom protiv ŽRK „Kočevje“ iz Slovenije, ŽRK „Rab“, ŽRK „Senia“ iz Senja, ŽRK“ Vinodol“ iz Novi Vinodolski i ŽRK „Omišalj“. Ovaj turnir bio je odličan uvod u novu natjecateljsku sezonu Županijske lige, koju su naše djevojčice ovaj vikend započele sa dvije pobjede iz dva susreta protiv ŽRK „ Senie“ iz Senja i ŽRK „Orijent Presofleks“ iz Rijeke, istaknuo je trener Jardas podsjećajući da je ta ekipa prošlu sezonu završila na trećem mjestu , odmah iza Orijenta i Zameta koji je bio prvi, zbog čega je, kaže, pobjeda protiv Orijenta na početku nove sezone još važnija.

 

 

 

… loši nastupi seniorki

 

No za razliku od djevojčica u novoj natjecateljskoj sezoni ekipu seniorki ŽRK-a Vrbovsko ne prate dobri rezultati koje su u odnosu na njih u znatno jačoj konkurenciji III. Hrvatskoj rukometnoj ligi – zapad. Sezonu su vrbovščanske rukometne seniorke otvorile neriješenim rezultatom kod kuće protiv Buzeta no nastavile porazima na gostovanjima u Labinu i Umagu.

 

Za loše rezultate kriv je Grad koji nije reagirao na  medijske apele

 

Tim lošim rezultatima uvelike je, kaže Jardas,  pridonijelo i kašnjenje sa početkom priprema, jer gotovo do samog početka natjecanja nismo znali da li ćemo se natjecati, budući nemamo dovoljno novaca za završetak sezone. O tome je klub u nekoliko navrata i medijski skretao pozornost apelirajući na Grad Vrbovsko da im osigura potrebna novčana sredstva. Budući da Grad na to nije reagirao, ŽRK je usljed novonastalih situacija na vrbovščanskoj sportskoj sceni uvidio oslobađanje nekih sredstava te Gradu predložio njihovu preraspodjelu.

 

 

Viška sredstava ima u NK Vrbovskom koji igra u nižem rangu

 

Kako objašnjava Jardas određena sredstva oslobodila su se pošto je NK Vrbovsko pao u niži rang a i od početka godine nemaju juniore pa im je, smatra on potrebno znatno manje sredstava od odobrenih. Naš prijedlog stoga je bio da se taj višak preraspodjeli ostalim gradskim sportskim klubovima no nažalost do danas nismo dobili nikakav odgovor od Grada.

 

Predstavnik NK Vrbovsko odugovlači s zakazivanjem sjednice

 

Grad cijelo to vrijeme odgovornost prebacuje na predsjednika Povjerenstva za sport Marijana Račkog inače predstavnik NK Vrbovsko a koji odugovlači sa zakazivanjem tražene sjednice, ističe Jardas te podsjeća da je njegov klub i ranijih sezona na sve načine pokušavao promijeniti način raspodijele novaca za sportske klubove i potaknuti uvođenje pravilnika kojim će se regulirati kriteriji raspodjele novaca međutim to do sada jednostavno nije uspjelo.

 

 

 

Sredstava ima ali se djele bez ikakvog kriterija

 

Sredstava, kaže, ima dovoljno za sve, ali ona se dijele bez ikakvih kriterija  i mimo zaključaka povjerenstva za sport, te se nekome daje previše, a drugima nedovoljno. Radi svega toga došli smo do situacije da, iako su naše djevojčice nastavile sa odličnim rezultatima koje su inače lani izborile nastup na završnici  Prvenstva Hrvatske na koji nisu išle zbog nedostatka novca a naše seniorke i ovu sezonu nastupaju u III. HRL zapad, klub novaca imamo još samo za dvije slijedeće utakmice III. HRL.

 

Preživljavamo uz pomoć roditelja igračica, malobrojnih sponzora i volonterskim radom

 

Radi ignoriranja kluba od strane Grada koji nam ne osigurava dovoljno novčanih sredstava niti za osnovne troškove natjecanja u prvoj polovici idućeg mjeseca, u pola jesenskog dijela natjecateljske sezone morati ćemo odustati od daljnjeg natjecanja, upozorava Jardas. Do sada smo uz pomoć roditelja naših djevojaka koje plaćaju mjesečnu članarinu i nerijetko ih voze na gostovanja, te pomoć malobrojnih sponzora i volonterski rad naših trenera, uspijevali završiti naše sezone, ali sada to više nismo u mogućnosti i stoga je nažalost, jedini mogući izlaz koji za sada vidimo odustajanje od natjecanja, jer ne želimo stvarati dugove za koje nemamo pokriće, zaključuje Jardas

 

 

……………………………………..

Podržite ŽRK Vrbovsko već ovu subotu

Podršku ŽRK Vrbovsko možete dati već ovu subotu dolaskom u Gradsku sportsku dvoranu Vrbovsko u 17 sati na utakmicu III. HRL između ŽRK Vrbovsko i ŽRK Liburnija-Opatija.

…………………………………………….

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ustupio ŽRK Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: