CRNA KRONIKA: Ogulinke i Vrbovščanka pronevjerile bankarski i poštanski novac a čabarski lovci zlouporabili ovlasti


 

Lisice

 

OGULIN/VRBOVSKO/ČABAR – Ogulinski, vrbovščanski i čabranski policajci imali su pune ruke posla s istraživanjem zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenjem isprava i pronevjerama.

 

Četiri ogulinske bankarke prisvojile 600.000…

 

Tako su utvrdili da su četiri Ogulinke starosti od 40 do 51 godinu kao zaposlenice banke u prvih osam mjeseci ove godine neovlašteno obavljale transakcije po računima klijenata bez njihova prisustva i potpisa. Uz to su i protupravno prisvojile gotovinu iz blagajne banke i fiktivno provodile uplate. Na taj način stvarale su blagajnički manjak čime su sebi pribavile ukupnu protupravnu imovinsku korist veću od 600 tisuća kuna.

 

… a vrbovščanska poštarica 82.500 kuna

 

U Vrbovskom je 44-godišnjakinja kao službenica jednog od poštanskih ureda od travnja 2010. do siječnja 2012. godine obavila više nedozvoljenih transakcija po štednim računima. Time je 75-godišnjakinju i 80-godišnjaka, oboje s područja Vrbovskog, oštetila za oko 82 500 kuna.

 

Čabranci iskoristili svoju ovlast

 

53-godišnjak i 30-godišnjak s područja Čabra kao službene osobe lovačkog društva iz Gerova, iskoristili svoju ovlast izdavanja dokumentacije za lov, te su ispisali službene isprave o lovu na vuka (dopuštenje za lov, potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova te zapisnik o obavljenom lovu), koji je strogo zaštićena zavičajna divlja zvijer.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracijaKategorije:crna kronika

Oznake:, , , , , ,

0 replies

  1. same cirkusarije…

  2. treba ih staviti na stup srama…….sramota od ljudi krasti u ova teska vremena….

  3. DA,DA NA STUP SRAMA DA SE IZRIGAMO PO NJIMA .NIJE IH SRAM KRASTI OD NEMOČNIH STARACA. GOSPOĐE IMAJU OČITO VELIKE APETITE ,AL NEK ZARADE SVOJIM RUKAMA A NE KRASTI TUĐU MUKU. FUJJJJJJJJJJJJJJ SRAMOTAAAAAAAAAAAAAAAAA

  4. Sramota!
    Sram ih bilo sto puta, dotična poštarica je znala svima pametovati i u sve se razumijela pa je valjda mislila da će joj to i ovaj put proći. Šta je napravila svojoj djeci, sramotu šta drugo???

%d blogeri kao ovaj: