sport i školstvo

ŽRK VRBOVSKO: Čak tri uvjerljive pobjede


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

VRBOVSKO – Usprkos prošlogodišnjim crnim prognozama o prekidu rada, Ženski rukometni klub Vrbovsko ipak je nastavio sa natjecanjem u Županijskoj ligi. U odigranim kolima Županijskog prvenstva u kategoriji djevojčica mlade su vrbovščanske rukometašice ostvarile nove zapažene rezultate te u četiri odigrane utakmice zabilježile čak tri uvjerljive pobjede i jedan neodlučni rezultat.

 

Velike gol razlike

 

Rukometašice ŽRK Vrbovsko tako su sa 13 golova razlike dobile utakmicu protiv ŽRK Liburnija Matulji, sa 14 golova više bile su bolje i od ŽRK Senia a čak sa 22 gola razlike jače su bile od ŽRK Liburnija-Opatija. Jedna neodlučena utakmica sa rezultatom 13:13 bila je sa ŽRK Orijent-Presoflex. O uspješnom nastavku natjecanja vrbovščanskih rukometašica koje su sa novim bodovima zasluženo zasjele na 1. mjesto  Županijske lige PGŽ u kategoriji djevojčica, komentar nam je dao njihov trener i voditelj rukometnog kluba Kristijan Jardas koji prije svega ističe da je ostvareni rezultat odraz redovitih dolazaka na treninge i kvalitetnog rada.

 

 

Naše su igračice od početka utakmice pokazale koja je ekipa bolja

U utakmici sa Liburnija-Matuljima naše su igračice od početka utakmice pokazale koja je ekipa bolja i do kraja utakmice su povećavale razliku do uvjerljive pobjede, pojašnjava Jardas koji za drugu utakmicu sa ŽRK Senia, kaže da su nakon loše odigranog prvog poluvremena (13 :14)  u drugi dio ušle koncentrirano. Od prve minute u drugom poluvremenu i serijom 4:0 pokazale su, ističe Jardas, da su željne još jedne pobjede, što su sa ukupnim rezultatom od +14 golova i dokazale.

 

 

Nekoliko odluka na našu štetu

 

 

U prvoj utakmici sa Orijentom, na koju smo došli oslabljeni neigranjem naše jedine lijevakinje Maje Marjanović koja je izostala radi bolestii, i sa još dvije igračice koje su igrale sa temperaturom nismo uspijeli nametnuti našu igru i Orijent je na kraju prvog poluvremena vodio sa dva gola razlike. Iako su naše djevojke dale sve od sebe  i i izjednačile rezultat u posljednjim sekundama utakmice ostaje žal za propuštenim bodom jer smo imali priliku i pobijediti, ali su nažalost u zadnjim minutama utakmice suci donesli nekoliko odluka na našu štetu tako da smo se morali zadovoljiti sa bodom.

 

 

Nova dva boda

 

 

Nakon teške utakmice sa Orijentom, djevojke su sa Opatijom skupile glave i pokazale da neće dozvoliti još jedan gubitak bodova, te su od početka nametnule svoj ritam igre i do kraja utakmice uvjerljivo vodile i upisale nova dva boda na svoj račun, komentirao je Jardas te sa razočarenjem ustvrdio da jedini tko ove rezultate ne žele vidjeti pa tako ih niti adekvatno nagraditi su čelnici Grada Vrbovskog. No, bez obzira na to mi ćemo i dalje nastaviti sa radom i sa svojim rezultatima pokazati da postoje djevojčice i djevojke u ovom gradu koje se bave sportom i u tome su uspješne pa ih možda netko nekad od strane poglavara našeg Grada i nagradi, zaključio je trener i voditelj ŽRK Vrbovsko Kristijan Jardas.

 

 

Utakmice i rezultati

 

ŽRK “Liburnija Matulji” – ŽRK “VRBOVSKO”     9 : 22 (4 : 13)
za ŽRK “VRBOVSKO” su igrale : Tea Musulin, Lana Smiljanić, Lea Hibler 2, Klara Abramović 2, Maja Marjanović 1, Ivona Krajačić 1, Aleksandra Stipanović 6, Sara Trbović 9, Ema Vujnović, Matea Glavić, Lucija Lesac 1.

ŽRK “Senia” – ŽRK “Vrbovsko”      16 : 30 (13 :14)
za ŽRK “VRBOVSKO” su igrale : Tea Musulin, Lana Smiljanić, Lea Hibler 7, Klara Abramović, Maja Marjanović 2, Ivona Krajačić 7, Aleksandra Stipanović 5, Sara Trbović 8, Ema Vujnović, Matea Glavić, Lucija Lesac 1.
Utakmice su odigrane u Rijeci, dvorana “Centar Zamet”.

ŽRK “Vrbovsko” – ŽRK “Orijent-Presoflex”    13  :  13 (4 : 6)
za ŽRK “VRBOVSKO” su igrale : Tea Musulin, Lana Smiljanić, Lea Hibler 3, Klara Abramović 3, Ivona Krajačić, Aleksandra Stipanović 3, Sara Trbović 4, Ema Vujnović, Matea Glavić, Lucija Lesac, Tea Mamula.

ŽRK “Liburnija-Opatija – ŽRK “Vrbovsko”    5 : 27 (3 : 10)
za ŽRK “VRBOVSKO” su igrale : Tea Musulin, Lana Smiljanić, Lea Hibler 3, Klara Abramović 1, Ivona Krajačić 5, Aleksandra Stipanović 4, Sara Trbović 8, Ema Vujnović 1, Matea Glavić 1, Lucija Lesac 3, Tea Mamula1.
Utakmice su odigrane u Rijeci, dvorana “Dinko Lukarić” (Kozala).

 

 

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: Gorske novosti, arhiva

%d blogeri kao ovaj: