sport i školstvo

VELIKI KUGLAČKI DERBI 2. HKL ZAPAD-JUG ZA ŽENE: ŽKK Ogulin pobjedio Policajke i stekao veliku šansu za osvajanje naslova


 

POLICAJAC-OGULIN_03-03-2013_3

 

 

OGULIN – U velikom kuglačkom derbiju tekućeg prvenstva 2. HKL zapad-jug za žene između KK Policajac i ŽKK Ogulin, sa 22 više srušenih čunjeva slavile su “gošće”. ŽKK Ogulin pobjedio je sa rezultatom 5:3 (11,5:12,5) i 3330:3308 čime su ostvarile bod prednosti pred Policajkama i dobile veliku šansu za osvajanje naslova prvakinja.

 

 

 

Izjednačeno i uzbudljivo nadmetanje

 

 

 

Bilo je to vrlo izjednačeno i uzbudljivo nadmetanje, ističu u KK Policajac koji u svom osvrtu prenosi i atmosferu cijelog derbija. Nakon odlične igre u prva dva bloka, domaćice derbija, kuglačice KK Policajac u trećem su malo popustile što su iskoristile ugošćene kuglačice ŽKK Ogulina i osvojile vrlo važne bodove.

 

 

Još jednom zablistala je Maja Nanić

 

 

U prvom bloku igračica za KK Policajac još jednom zablistala je Maja Nanić koja je pobijedila odličnu Ivanu Juričić. Drugu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvarila je Nikolina Marković pobijedivši iskusnu Ivanku Rebrović. Zanimljivo je da je Nikolina Marković povela 2:0 u setovima i imala 37 čunjeva prednosti ali se Ivanka Rebrović nije predavala, osvojila je preostala dva seta, no ostala je kratka za svega četiri čunja.

 

 

 

Po jedna pojedinačna pobjeda za svaku ekipu

 

 

 

U drugom bloku igračica po jedna pojedinačna pobjeda za svaku ekipu. Za KK Policajac ostvarila ju je Maja Stipetić pobijedivši Mariju Paušić. S druge strane, iako je imala solidan nastup, Matea Gašparović je za 15 čunjeva bila slabija od igračice utakmice Ive Cindrić (583).

 

 

 

Konačni obračun u zadnjem bloku

 

 

Pri rezultatu 3:1 i 31 čunj prednosti za KK Policajac počeo je konačni obračun u zadnjem bloku igračica. Ana Puškarić je bila cijelo vrijeme izjednačena s Majom Ivošević ali je na kraju ostala kratka za 6 čunjeva, a Valentina Prpić je prva dva seta držala priključak i ukupne čunjeve s Maricom Bokulić ali je onda neobjašnjivo pala i u zadnja dva seta Marica Bokulić je preokrenula broj ukupnih čunjeva za pobjedu svoje ekipe.

 

 

U igri za naslov prvakinja

 

 

 

Uz ta dva kluba u igri za naslov prvakinja još su i kuglačice ŽKK Mantinele iz Karlovca, koje imaju dvije zaostale utakmice i s dvije pobjede mogu se poravnati s Ogulinkama, s kojima se kod kuće sastaju u zadnjem kolu.

 

 

 

Tri ekipe imaju određene šanse za osvajanje prvog mjesta

 

 

Iako su do kraja još samo dva prvenstvena kola sve tri ekipe imaju određene šanse za osvajanje prvog mjesta. Međutim, kuglačice KK Policajca, ističu u klubu, više ne ovise samo o sebi već se i drugi rezultati moraju poklopiti s njihovim željama, a da bi i tada od toga bilo koristi slijedeća dva kola moraju pobijediti. Već u slijedeću nedjelju očekuje ih teška utakmica u Ozlju protiv ŽKK Kupa.

 

 

 

AUTOR:Gorske novosti
FOTO: Ustupio KK Policajac

%d blogeri kao ovaj: