sport i školstvo

RUKOMETNI KLUB VRBOVSKO: Uspješan početak godine nastupima u Mavrincima i Kantridi


 

rukomet-01_1

 

 

VRBOVSKO – Rukomenti klub Vrbovsko iza sebe ima dva uspješno odigrana turnira. Prvo su gostovali na Uskršnjem turniru u super mini i mini rukometu održanom u Mavrincima u organizaciji RK Čavle. U super mini rukometu ekipa Vrbovskog osvojila je prvo mjesto pobjedivši u svih šest utakmica ekipe, Trsata 15:8, Zameta 13: 5, Gospića 16 : 9, Opatije 14 : 5 te ekipu Novigrada sa rezultatom 7:6 s kojim su ih dobili i u finalnoj borbi.

 

 

Mini rukometna ekipa nije se uspjela plasirati u daljni krug takmičenja

 

 

Za razliku od izvrsnih super mini rukometaša, mini rukometna ekipa Vrbovskog nije su uspjela plasirati u daljni krug takmičenja. Dobila je samo Opatiju rezultatom 8:4 a izgubila od Zameta 11:4 i Trsata 6:5. Igrači RK Vrbovskog i to Luka Delišimunović i Igor Polovina izabrani su u najbolju petorku tog Uskršnjeg turnira.

 

 

Drugo gostovanje

 

 

Drugo gostovanje vrbovščanski rukometaši imali su na Kantridi gdje je održano redovno kolo županijske lige u velikom rukometu u kategoriji 2002. godište. Iako umorni i oslabljeni neigranjem nekoliko igrača zbog bolesti ekipa je pokazala veliku borbenost i želju za pobjedom, kaže njihov trener i voditelj kluba Tihomir Kosanović.

 

 

 

Dvije pobjede

 

 

U tom natjecanju vrbovščanski rukometaši ostvarili su dvije pobjede i to nad Omišljem 9:6 i Matuljima 13:10 te trenutačno zauzimaju 3. mjesto u županijskoj ligi. Bio je to jedan od najboljih rukometnih vikenda malih rukometaša, kaže Kosanović te dodaje da zbog odličnih rezultata i uloženog truda za nagradu ovu subotu idu u Arenu Zagreb bodriti naše rukometaše u dvoboju sa Mađarskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2014.

 

 

 

Uskoro odlazak na sedmodnevni međunarodni rukometni kamp

 

 

 

Za nešto više od dva tjedna ekipa RK Vrbovsko sudjelovati će na državnom prvenstvu u Karlovcu u mini rukometu gdje je lani imala zapažene rezultate a svojim igračima za usavršavanje klub će ove godine priuštiti i odlazak na sedmodnevni međunarodni rukometni kampu za mlade rukometaše koji će se krajem lipnja održati u Trogiru.

 

 

 

 

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: web, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: