gospodarstvo

9. GORSKI SAJAM MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA GORSKOG KOTARA: Obrtnici i poduzetnici nose se sa krizom, recesijom i teškim vremenima u gospodarstvu i potrebno je da svi pomognu u njihovom opstanku i razvoju


IMGP1048

 

 

SKRAD – Jučer je u Skradu u organizaciji Lokalne razvojne agencije PINS a pod pokroviteljstvom Općine Skrad održan 9. Gorski sajam malog i srednjeg poduzetništva Gorskog kotara koji je okupio 30-tak izlagača autohtonih proizvoda, hrane, domaćih radinosti i usluga.

Izlagače i posjetitelje pozdravio je predsjednik Uprave PINS Skrad Danijel Bertović

Prilikom otvorenja cjelodnevne manifestacije izlagače i posjetitelje ispred organizatora sajma pozdravio je predsjednik Uprave PINS Skrad Danijel Bertović koji je tom prilikom istaknuo da je Gorski sajam već dio tradicije u promociji ne samo goranskog nego i poduzetništva Primorsko-goranske županije.

Potrebno da svi u okvirima svojih mogućnosti pomažu opstanku poduzetništva

Obrtnici i poduzetnici koji se predstavljaju na našem sajmu dokazu su da se još uvijek nose sa krizom, recesijom i teškim vremenima u gospodarstvu te da je potrebno da svi u okvirima svojih mogućnosti pomažu u njihovom opstanku i razvoju, kazao je Bertović čijim pozdravima su se pridružili i Nela Vukadin predstavnica Gospodarske komore Rijeka te predstavnik Ministarstva gospodarstva, pomoćnik ministra Vedran Kružić.

Čestitke organizatoru na kvalitenom sajmu

Kružić je čestitao organizatoru na kvalitenom sajmu jer činjenica je, kaže, ako želimo razviti kvaliteno poduzetništvo i turizma moramo imati što veći broj autohtonih proizvoda i hrane te im omogućiti  kvalitetniju prezentaciju kako bi upoznali što veći broj ljudi sa mogućnostima i djelatnostima ovog podnevlja.

Stručni skup

 U sklopu sajma održan je stručni skup na temu Perspektiva razvoja Gorskog kotara, zatim prezentacije turističkih projekata i dobrih praksi goranskog poduzetništva te bogat kulturno-zabavni program. Posjetitelji su imali priliku i razgledati izložbu Udruge Skradska žena pod nazivom Od krstitki do škole te izložbu fotografija Povijest nastanka Skrada.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: