reklama

URUČENI UGOVORI NOVIM DIREKTORICAMA GRADSKIH PODUZEĆA: Gradonačelnik im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu te naznačio da očekuje ozbiljan i savjestan pristup poslovanju

Direktorica Kovačević i gradonačelnik Mufić

Direktorica Kovačević i gradonačelnik Mufić
Direktorica Kovačević i gradonačelnik Mufić

VRBOVSKO – Odlaskom bivše direktorice i članice uprave dvaju gradskih poduzeća Nine Vinski, Skupština Komunalca d.o.o. i Voda Vrbovsko d.o.o. krajem studenog te početkom prosinca 2014. godine donijela je Odluku o imenovanju novih članova Uprave gradskih poduzeća te je gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić dana 30. prosinca 2014. godine uručio Ugovore o radu novim direktoricama.

 

Nove direktorice

 

Tako je novom direktoricom Komunalca d.o.o. imenovana Milica Kovačević, mag.oec., koja je do sada obnašala dužnost voditeljice financijskog odjela u Komunalcu d.o.o. i Vodama Vrbovsko d.o.o. , dok je novom direktoricom poduzeća Vode Vrbovsko imenovana dosadašnja voditeljica tehničkog odjela u Komunalcu d.o.o. i Vodama Vrbovsko d.o.o. Nikolina Mamula, mag.ing.aedif. Prilikom potpisivanja Ugovora Gradonačelnik im je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu te naznačio da očekuje ozbiljan i savjestan pristup poslovanju.

 

„Stari Komunalac d.o.o.“ podijeljen na dva gradska poduzeća

 

Također je napomenuo činjenicu da je zbog odredbi iz Zakona o vodama djelatnost vodoopskrbe i javne odvodnje morala biti odvojena od svih drugih djelatnosti tokom 2014. godine stoga je „stari Komunalac d.o.o.“ podijeljen na dva gradska poduzeća od kojih se očekuje da i dalje zajednički pružaju kvalitetnu uslugu svim korisnicima na području grada Vrbovskog.

 

2014. u poboljšanje vodoopskrbe i vodoopskrbnih objekata investirano 815.000,00 kuna

 

Tokom 2014. godine Grad Vrbovsko investirao je u poboljšanje vodoopskrbe i vodoopskrbnih objekata u iznosu od 815.000,00 kuna. U 2013. i 2014. godini dio radova sufinanciran je od strane Hrvatskih voda u ukupnom iznosu od 2.752.621,48 kuna, dok je učešće Grada iznosilo 459.837,33 kune. Preostali radovi na gradskoj infrastrukturi koje je izvodio Komunalac d.o.o. u potpunosti su financirani od strane Grada.

 

Odvojeno prikupljanje otpada realizirano je preko gradskog poduzeća Komunalca d.o.o.

 

Sukladno zakonskim odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom Grad Vrbovsko je u nastojanju izvršenja obveza propisanih navedenim Zakonom sufinancirao uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavku nadogradnje za vozilo i posuda za odvojeno prikupljanje otpada. Odvojeno prikupljanje otpada realizirano je preko gradskog poduzeća Komunalca d.o.o., a započelo je tokom srpnja 2014. godine na području mjesnog odbora Lukovdol te je u ostalim mjesnim odborima nastavljeno tokom prosinca 2014. godine čime je Grad Vrbovsko započeo ispunjavanje zakonskih obveza koje će se nastaviti i u 2015. godini sanacijom deponija Cetin za što su osigurana sredstva u Proračunu Grada.

 

Brojna oprema potrebna za kvalitetan rad

 

Budući da Komunalac d.o.o. konstantno radi na proširenju opsega djelatnosti u 2014. godini investirano je uz sufinanciranje Grada Vrbovskog u nabavku nove opreme kao što je pogrebno vozilo, autobus, kosilica-malčer, te brojna druga oprema potrebna za kvalitetan rad.

 

Dio nekretnina služiti će za pokretanje novih poslova i razvoj gospodarstva

 

Uz brojne radove koji su se tokom 2014. godine izvodili na području Grada Vrbovskog, može se konstatirati da je 2014. godina uspješno završena, a najbolji dokaz tomu je da je Grad Vrbovsko u mjesecu studenom dao pozajmnicu u iznosu od 1.350.000,00 kuna Komunalcu d.o.o. kako bi se kupile nekretnine poduzeća Poljoprerada d.d. u stečaju tj. bivšeg Sljemena. Budući da je vlasnik navedenih nekretnina postao Komunalac d.o.o. dio nekretnina namjerava se koristiti za daljnje poslovanje Komunalca d.o.o. dok će ostali dio nekretnina služiti za pokretanje novih poslova i razvoj gospodarstva na području Grada.

 

Direktorica Mamula i gradonačelnik Mufić
Direktorica Mamula i gradonačelnik Mufić

 

SPONZORIRANI ČLANAK

AUTOR I FOTO: Komunalac d.o.o.

 

%d blogeri kao ovaj: