crna kronika

DJEDICI PRISJELA MASAŽA: “Zdravstvene djelatnice” ukrale mu nekoliko tisuća kuna

„Nagradna“ masaža može vam isprazniti novčanik!

 

„Nagradna“ masaža može vam isprazniti novčanik!
„Nagradna“ masaža može vam isprazniti novčanik!

 

 

BROD MORAVICE – Vremešnog Brodmoravičana skupo je koštala naivnost. U svoju kuću pustio je dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao zdravstve djelatnice koje pružaju masažu. Dok je jedna djelatnica masirala djedicu druga mu je ukrala nekoliko tisuća kuna. Tek nekoliko dana nakon što je nasamaren 79-godišnjak pozvao je policiju.

 

 

Poseban oprez

 

 

Zbog niza prijevara nad starijim osobama koje su se dogodile u posljednje vrijeme Primorsko-goranska policija poziva na poseban oprez. Najčešća meta su osobe starije životne dobi kod kojih prevaranti iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu.

 
Preveranti se predstavljaju i kao pripadnici vjerskih skupina…

 

Prevaranti dolaze u stanove ili kuće predstavljajući se najčešće kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, ali i kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači, organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina.

 

… ili stradalnici

 

Ponekad prevaranti građane dovode u zabludu prikazujući tjelesne nedostatke koji u stvarnosti ne postoje (sljepoća, gluhonijemost i slično) ili se pak predstavljajući kao stradalnici požara, poplava, potresa i drugih nepogoda. Nažalost, u pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela (u većini slučajeva prijevara i krađa).

 

 

Drski su i rade u paru

 

 

Prevaranti uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, lažno suosjećanje, brzina, upornost u nagovaranju, uvredljivost u slučaju sumnje ili provjere „činjenica“ koje iznose, a isto tako su moguće simulacije bolesti, malaksalosti, nesvjestice, izazivanje sažaljenja…

 

 

Zapamtite kako su izgledali

 

 

Ukoliko ipak nasjednete zapamtite kako su izgledale osobe koje su vas prevarile (važna je njihova boja kose i očiju, visina, stas) ali i karakteristika govora i podaci o vozilu kojim su se sumljivci dovezli. Kada ste oštečeni kaznenim djelom odmah nas obavijestite, poručuju iz Primorsko goranske policije.

 

 

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: Ilustracija

 

SVN

1 comment on “DJEDICI PRISJELA MASAŽA: “Zdravstvene djelatnice” ukrale mu nekoliko tisuća kuna

  1. Djedici je netko morao objasniti da masaze nisu besplatne. Cure su naplatile posteno odradjen posao.
    Djedica je mislio da ce mu socijalno pokriti uslugu masaze.
    Malo se preracunao.
    Zato djedice iduci put pamet u glavu.,.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: