Primorsko goranska županija

DOŽUPAN PETAR MAMULA U MORAVICAMA: Posjeta OPG-u Potkonjak koje je među prvima u Gorskom kotaru povuklo sredstva EU iz Programa ruralnog razvoja


IMGP2149
Aleksandar Potkonjak i dožupan Petar Mamula

 

 

MORAVICE – Danas je dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula posjetio obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Potkonjak u Moravicama koje je među prvim s područja Gorskog kotara povuklo sredstva Europske unije iz Programa ruralnog razvoja.

 

 

Primjer privlačenja europskog novca kao  rezultat rada LAG-a Gorski kotar koji podupire  Županija

 

 

Sredstva u iznosu od 15 tisuća eura moravički OPG koji se bavi stočarstvom, uzgojem ovaca uložio je kupnju novog traktora koji je koštao 18 tisuća eura a koji će im koristiti za zemljoradničke poslove na gospodarstvu. Kako je istaknuo dožupan Mamula OPG Potkonjak svjetli je primjer kako uspjeti na mukotrpnom putu dobijanja europskih sredstava. Time su pokazali da u Gorskom kotaru koje muku muču sa depopulacijom i lošom demografskom slikom, ima i mladih uspješnih ljudi koji znaju kako razviti sebe, svoje gospodarstvo a onda i sredinu u kojoj žive, kazao je dožupan Mamula ističući da  je taj pozitivni primjer privlačenja europskog novca rezultat rada a posebice aktivnosti na terenu LAG-a Gorski kotar koji podupire i Županija.

 

 

Potkonjak radi na novim projektima i udruživanju sa susjednim OPG-ovima

 

 

Upravo preko LAG-a Gorski kotar Aleksandar Potkonjak vlasnik OPG-a Potkonjak došao je do informacije o mogućnostima dobijanja sredstava iz europskih fondova . Zahvaljujući LAG-u i njihovim radionicama upoznali smo se sa mogućnostima i mjerama ulaganja u poljoprivredu i odlučili se prijaviti za sredstva za pomoć u razvoju našeg malog gospodarstva koje se bavi stočarstvo i trenutno uzgaja 30 ovaca. U tom procesu vrlo je važno angažirati konzultantsku tvrtku koja nam je pomogla oko dokumentacije što je bitan segment kod prijave projekta, naglasio je Potkonjak te najavio da budući da planira proširiti svoje gospodarstvo i povećati proizvodnju radi na novim projektima i udruživanju sa susjednim OPG-ovima.

 

 

Do kraja ove godine poljoprivrednici Gorskog kotara očekuju preko 13 milijuna kuna iz EU fondova

 

Uz dožupana Mamulu u posjetu gospodarstvu Potkonjak bila je i voditeljica LAG-a Gorski kotar Svjetlana Jedriško Kasunić koja je tom prilikom istaknula da LAG Gorski kotar ulaže velike napore u informiranje i animiranje stanovništva na mogućnosti privlačenja sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Među prvima s područja Gorskog kotara kojima je to uspjelo je OPG Potkonjak, kazala je  Jedriško Kasunić ističući da do kraja ove godine poljoprivrednici Gorskog kotara očekuju preko 13 milijuna kuna iz EU fondova što je značajan poticaj oživljavanju poljoprivrednih aktivnosti u „zelenom srcu“ Hrvatske.

 

 

 

SPONZORIRANI ČLANAK

AUTOR I FOTO: Nensi Tatar

 

%d blogeri kao ovaj: