DSCN0564

 

VRBOVSKO – Vrtićanci iz DV Bambi Vrbovsko i područnog odjela Moravice u subotu su nastupili na humanitarnom koncertu Djeca djeci održanom u kazalištu Komedija u Zagrebu.

 

DSCN0594

 

Koncert kao dio humanitarnog projekta

 

Koncert je bio dio humanitarnog projekta održanog s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje tri dječja vrtića u Gorskom kotaru i Klinike za ginekologiju i porodništvo u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar -Kitarović i u organizaciji Društva Goranin i Hrvatskog pokreta za život i obitelj.

 

Podrška zagrebačkog i vrbovščanskog gradonačelnika

 

Uz vrbovščanske i moravičke Bambijevce na tom humanitarnom koncertu su nastupila i djeca DV “Pahuljice” Mrkopalj, DV “Buba Mara” Čabar, DV “Hlojkica” Delnice, DV pri OŠ “Branimir Marković” Ravna Gora i DV “Bubamarci” Skrad a kao domaćini nastupili su dječji zbor „Zagrebački anđeli“ i plesna skupina Zagreb. Dobrodošlicu goranskoj djeci poželio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić a uz prisustvo roditelja i odgajateljica Bambijevcima je podršku dao i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić koji je nazočio koncertu u Zagrebu.

 

DSCN0539

 

Obilazak grada

 

Uz nastup na humanitarnom koncertu vrbovščanski i moravički vrtićanci boravak u Zagrebu proveli su obilaskom grada u pratnji turističkog vodiča. Tako su posjetili Zagrebačku katedralu, prošetali Trgom bana Josipa Jelačića, slikali se pored zdenca Manduševac, vozili se uspinjačom te prošetali starim djelom grada “Gradecom” gdje su vidjeli crkvu Sv. Marka, Hrvatski Sabor i galeriju Klovićevi dvori.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Dječji vrtić Bambi