PREMA NAJNOVIJOJ ANALIZI INSTITUTA ZA JAVNE FINANCIJE: Goranske samouprave kao Amerika i Afrika – Fužine privređuju više od 7.000 kuna po stanovniku dok Vrbovsko niti 3.000


novac-ilustracija

 

GORSKI KOTAR – Najnovija analiza Instituta za javne financije “Ostvarenje proračuna općina, gradova i županija”, koju su proveli Katarina Ott, Mihaela Bronić i Branko Stanić pokazuje da je najbogatija goranska samouprava Općina Fužine. U njihov proračun, 2016. godine, slilo se 7.335 kuna po svakom stanovniku. Slijedi Mrkopalj s 4.385 kuna i Skrad s 4.328 te Brod Moravice 4.017 i Lokve s 4.011 kuna po stanovniku. Od goranskih samouprava, magičnu crtu prihoda od 3.000 kuna po stanovniku prelaze Delnice (3.993,00 Kn), Ravna Gora (3.145,00 Kn) i Čabar (3.031,00 Kn). Po prihodima ispod 3.000 kuna samo je jedna goranske samouprava – Grad Vrbovsko (2.959,00 Kn) koji je ujedno i 2016. godinu završio s deficitom od 900.000 kuna. Pored Vrbovskog deficit imaju još samo općine Lokve (200.000 Kn) i Ravna Gora (100.000 Kn) dok su ostale goranske općine i gradovi u suficitu od 100-300.000 kuna s izuzetkom Čabra (+1.500.000,00 Kn) i Fužina (+1.800.000 Kn). Cijelu analizu pogledajte OVDJE.

 

 AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracijaKategorije:gospodarstvo

Oznake:, ,

7 replies

 1. Ma ne mogu vjerovat,to je vjerovatno neka greška u p.m. šta ovi znadu sa instituta javnih financija , neka dođu Ljubi da im on objasni kako se vode financije po nalogu Sv. Draža.
  Pa kod nas cvatu ruže ovo je sigurno greška neka .
  Normalno da je deficit pa moraju se nahraniti sva ta gladna usta glasačke vojske koja je uhlebljena u Komunalac,Vode i Grad.
  Pitanje je samo do kada bude to išlo tako .

 2. Ne boj se mili… Ovi “znadu” sve sa instituta. Oni su računali i indeks razvijenosti Gorskog kotara, pa si ti zlato prikazan kao bogat građanin, a u biti si gladan i žedan i bez gaća na dupetu.. Malo ti je i hladno ovih dana, a ovi što “znadu” su izračunali da kod nas nije hladno.. Čak su i našu županijski lideri zaključili da zapravo nema snijega u Gorskom kotaru!!! To je vjerojatno zato jer su davnih dana prijavili pašnjake koji su zeleni a u stvarnostu ih zapravo nema.. Evo vidiš mili, to ti je surova statistika!!! Idi drijemaj, ipak je snijeg, ali kažu da će doći proljeće. A onda se nadam da ćeš imati dovoljno posla oko kuće da nećeš pisati gluposti po ovom portalu!!!

 3. Već je bilo i vrijeme da netko upozori na to,klupko se počelo odmotavati ,komunalac ,vode Vrbovsko…

 4. Kad umre još 1000 stanovnika, statistika bi trebala ići u korist gradjana Vrbovskog!

 5. Ovo je sigurno djelo stranih obavještajnih službi , četnika , partizana , ustaša , mrzitelja razvoja Vrbovskog i svih onih koji ne poštuju lik i dijelo spasitelja i proroka našeg Grada .

 6. Sigurno nije djelo obrtnicke pardon (uhljebnicke) komore, koja sluzi za “usisavanje” tesko zaradenog novca hrvatskih obrtnika.. Vazan slogan iste “kako dobro zivjeti , a nista ne raditi”… Imaju sindrom koji se tumaci pod pojmom PTSP.. Piti jesti piti.. Pardon zderati na tudi racun.. A sto se tice ustasa i cetnika, njih u ovom kraju nema. Ovdje zive civilizirani Hrvati i Srbi!!!!

 7. Kakav Marić i Dalićka, Ljubo je Kraljina, Ljubu za ministra (može i poljoprivrede)