GRAĐANI JASNO PORUČILI: 81% smatra da stare zidine pilane na Kamačniku ne treba rušiti


IMG_20180806_174540

 

VRBOVSKO – U anketi koja je trajala proteklih tjedan dana čitatelji portala Gorske novosti jasno su poručili – Ruševine starih zidina na Kamačniku treba ostaviti i sanirati! Za to je glasalo 81% čitatelja dok da zidine treba srušiti i napraviti nešto nova smatra njih malo manje od 10%. Gotovo isti broj čitatelja, odnosno njih 9% – baš briga za Kamačnik. Članak o rušenju zidina stare pilane u samo 8 dana pročitalo je 1.923 posjetitelja portala što je trenutno druga najčitanija vijest ove godine (prvo mjesto, s 2.892 posjetitelja, drži vijest o lokalnom političaru koji je devastirao i ponizio HDZ i eutanazirao SDP pa sebe pronašao u novoj političkoj opciji).

 

Statistika

 

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: Nensi Tatar, ilustracijaKategorije:gospodarstvo

Oznake:, , ,

11 replies

 1. Ja vjerujem da se sada zid moze srusiti bez problema, jer opet milijunska investicija stize u Vrbovsko.. Osim toga bilo bi odlicnoo da citatelji popiju jednu kavicu u Kamacniku da vide gdje je to… Da upoznaju svoj kraj i uzivaju u ljepotama naseg Grada.. Zao mi je sto ce jedan dio “citatelja” imati zdravstvene probleme prouzrokovane napadima zavisti i ljubomore..Ali i to je dio zivota u ovom nasem malom Gradu kojega su godinama unistavali nespodobni salabajzeri.. E pa dosta je toga!!! Pozdrav iz “osinjeg gnijezda” gospodjice novinarka…

 2. Dokaz da kod nas ovo nema veze sa demokracijom i sa zakonima RH nego sa onim totalitarnim režimaima kojima su ovim našim “demokratima” puna usta, pa ću samo navesti zakon koji je usklađen sa zakonima EU; https://www.zakon.hr/z/403/Zakon-o-zaštiti-prirode

 3. Totalitarni režim je samo u tvojoj glavi… Znači potrebno je zaštiti stare zidine, koje samo čekaju da padnu i nekoga ubiju.. Tko bi onda bio odgovoran?? Totalitarni režim?? Stvarno nemate veze s mozgom.. Osim toga, svima je lijepo na Kamačniku osim Vrbovštanima.. Pogotovo političkim ioponentima, koji se pojave na kotliću u predizbornoj kampanji i to je to.. Ista glupa priča je bila sa rušenjem dimnjaka u drvnoj industriji..
  Znači netko hoće uložiti 9 milijuna kn u Vrbovsko i to će zaustaviti jedan stari zid??? Daj upucajte se odmah!!! L.p.

  • Gorski što je teško pročitati taj zakon, pa onda komentirati. Jednostavnije je lupati, vređati i prijetiti! Na nikakve kotiće ne idem isto kao i većina i iskreno ne vidm ništa WOW u tome. U demokratskim društima je sloboda govora, pa to nam daje prava da iznosimo svoja mišljenja, a u totalitarnim režimima se slijepo slijedi svog vođu. Toliko glup nisam da drugi trebaju razmišljati za mene. Te iste zidine su dio kulturne baštine i zakonom su zaštićene i jedino što treba napraviti su konzervatorski radovi i onda ih ukopiti u taj centar za posjetitelje. Osim toga ja bi doista želio viditi opravdanost izgradnje takvog objekta. Slovenci su na Kupi napravili turizam, a na kod nas pečenjara par stolova i klupa. Bilo bi zanimljivo viditi i financijske izvještaje rada Kamačnika. Turizam se ne može bazirati samo na jednom. Od toliko drugih znamenitosti kod nas se forsira samo jedna, a to nikada nije dobro završilo.

 4. Sto je to totalitarni rezim??? Da li to postoji u 21. stoljecu?? O cemu ti pricas??? Tko ti brani da.govoris i pises??? Zid je zasticen, e to ti je glupost godine.. Cemu taj zid sluzi??? Ima neko znacenje, estetsko??? Zanima te “opravdanost” ulaganja u centar… U Vrbovskom sto god se napravi nije “opravdano”.. Takva smo sredina, sjebani smo ljudi.. Bolesni smo i zaludeni nekakvom politikom, podjelama, svadama, nacionalnosti.. Umjesto da guramo mjesto naprijed, mi se svadamo oko svake j….. lampe, puta, ceste, igralista i slicno… To nema nigdje nego u Vrbovskom!!! Jadna nam buducnost uz takve ljude!!!

  • Zar je toliko teško informirati se?! Narodne novine broj 30/94, 72/94 i 107/03. Upravo tu ćeš naći sve o Mjerama zaštite za zaštićeni krajolik ” Kamačnik” kod Vrbovskog. Pa onda u istim tim mjerama zaštite jasno piše da je dozvoljena revitalizacija zidova te pilane posebnim dozvolama nadležnog ministarstva. Revitalizacija ne znači rušenje nego oživljavanje! Ti sad lijepo gledaj kakva je to glupost godine da je taj zid zakonom zaštićen. Ono što mi je potpuno nejasno da pored toliko ljudi kojima je okružen “gradonačelnik” nema nikoga koji poznaje zakone i propise Republike Hrvatske. Ne krivim ja njega nego ljude kojima je okružen i koji ga moraju savjetovati, pa čak i prijaviti nadležnim institucijama ako pređe svoje ovlasti, ili radi protuzakonito bez obzira koliko on to misli da je u dobrim namjerama. Nitko nema ništa protiv razvijanja našeg kraja nego protiv bahatih, neodgovornih i protuzakonitih odluka.

 5. Gorski, da ti pojasnim neke stvari. Ovdje se radi o izmišljanju razno raznih poslova a u svrhu znamo čega. Najbolji primjer ti je Komunalac. Jedino u što treba ulagat su djeca i mladež. Nažalost, dok to neki shvate mjesto postaje usputna stanica za odabrane. Kad ti djeca odu van iz države znat ćeš o čemu je riječ. Imovinska kartica od prije i sada, zar ne? VOLIM VRBOVSKO

 6. Zidine stare pilane su svakako dio povijesti Vrbovskog. Ako je moguće trebalo bi ih ostaviti. Moji preci su također radili u toj pilani i prirasle su mi te zidine srcu. Ali ako je u pitanju sigurnost…
  Svakako bi trebalo, umjesto (skoro uvijek) negativističkog stava tražiti izjavu odgovornih u gradu zašto se (i da li se) ruše zidine i objaviti je.
  Malo više dijaloga između grada i ovog portala (malo više fleksibilnosti i malo manje međusobne netrepeljivosti s obje strane) bi možda donijelo više i bolje informacije čitateljima.

  • Volim Vrbovsko@ Ne radi se tu o netrpeljivosti nego samo o zaštiti nečega što nije samo naša kulturna baština nego i svih budućih generacija. Možda se radi o netrpeljivosti od gorskog koji je svojim više puta vrijeđao ostale komentatore bez ijednog argumenta osim rekla-kazala. Na žalost admin portala je tek nedavno reagirao kad se je taknulo njega, ili nju. Ja jedino na što ukazujem je zakon koji je usklađen sa zakonom EU. Mjere zaštite za zaštićeni krajolik “Kamačnik” kod Vrbovskog je donesen na Županijskom poglavarstvu prije malo više od 15 godina. Isti zakon je donesen u skladu sa Ustavom RH i govori o mjerama zaštite i upravljanju. U jednom članku piše da je dozvoljeno revitaliziranje zidova pilane. Znači oživljavanje, a ne rušenje! Kad sam spominjao opravdanost toga onda sam prije svega mislio na prošlu godinu i upumpavanja novaca u Komunalac iz “gradskog” proračuna. Ako se ne varam mislim da se radilo oko 2 milijuna kuna. Možda je za neke to kikiriki, ali ja smatram da je to puno za našu sredinu koja broji tek malo više od 4000 stanovnika, a što je najbolje pokazatelji govore da će nas biti još i manje. Nema tu nikakvih emocija ni ne znam čega u tome svemu……..jednostavno se radi o Ustavu, zakonu i u konačnici o novcima.

 7. E sada da ja tebi napisem nesto.. Gorski je prvi puta napisao ovakav odvratno bezobrazni komentar nakon sto mu komentar prije nije zbog cenzure objavljen.. Vidis to bas i nije sloboda govora i razmisljanja.. U komentaru nije bilo niti jedne uvredljive rijeci prema nikome.. Izuzetno cijenim slobodu misljenja i govora i dapace svatko ima pravo na svoje stavove.. Ono sto me najvise smeta je politika.. Svaki komentar odaje politicku sklonost pa i moj, ali ne mogu i necu nikada shvatiti da radi politike ste voljni i zeljni pogaziti sve sto se u Vrbovskom napravilo.. Je li u pitanju cesta, drvo, rasvjeta, cvijece, nogostup, igraliste sve, Kamacnik, ste radi proklete politicke pripadnosti popljuvali.. Ako bas hoces i u tom Komunalcu 70 obitelji ima kruh i trose svoju placu u Vrbovskom!!! I zato bori se za prokleti stari zid, zaustavi investiciju od 9 milijuna i reci da si napravio dobro djelo!!!!

 8. Sad da je to baš jedini komentar………našlo bi se još poprilično toga! Možda pod drugim imenom, ili avatarom jer se koristi druga e-mail adresa. Uglavnom stil pisanja je prepoznatljiv. Sad da se vratimo na tih 70 obitelji, ili preciznije na 75. Nije li ono komisija za Državnog ureda za reviziju našla nepravilnosti kao što su; masovna zapošljavanja bez javnih natječaja, natrpana birokracija, loši poslovni potezi – propali uzgoj gljiva, prijevozne usluge, kupnja bezperspektivnih objekata propalog Sljemena, restoran, planinarski dom, teretana, sauna, sanjkalište, električni bicikli. Argumenti koji nisu moje subjektivno viđe je nego viđenje stručnjaka. Nitko nema ništa protiv poslovnih upjeha Komunalca, ali očito je da ih nema. Sad nas još samo prosvijetli od kuda dolazi ti 9 milijuna kuna? Nova krditna zaduživanja, državna investicija, ili se pak radi o fondovima EU, ili ….. ?