Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić

VRBOVSKO – Gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je sa 15.000 kuna zbog nepodnošenja zahtjeva za davanjem mišljenja o mogućnosti sukoba interesa pri poslovanju sa ženinom firmom. Uz novčanu kaznu koju će mu biti uzimana od plaće idućih deset mjeseci slijedi mu prijava Državnom odvjetništvu koje će analizirati cijeli slučaj poslovanje sa ženinom firmom od koje je kupovao klupe, koševe za otpad, pepeljare, zaštitnu opremu i plaćao prijevoza ukrasnog raslinja za što joj je u protekle četiri godine iz gradskog proračuna Vrbovskog isplatio nešto više od 144 tisuće kuna.

Emotivni monolog prepun kuknjave

 Odluka je to Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donešena prošli tjedan. Iako odluka još nije objavljena na službenim stranicama Povjerenstva o njoj je izvjestio sâm gradonačelnik Mufić u jednoj dnevnoj novini dajući joj emotivne izjave u kojima između ostalog iznosi da i dalje smatra da nije ništa kriv te  kuka kako mora iz svog džepa platiti kaznu za nešto što je donijelo korist za gradski proračun.

Postupak pokrenut nakon neanonimne prijave

Podsjetimo, u kolovozu prošle godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv gradonačelnika Vrbovskog Mufića i to nakon neanonimne prijave podnešene još 2014. godine. U postupku ga se teretilo da je sa supruginom firmom za Grad Vrbovsko sklopio više pojedinačnih poslova te joj od 2014. godine isplatio 144.375 kuna i to za kupnju klupa, koševa za otpad, pepeljara, zaštitne opreme i plaćanje prijevoza ukrasnog raslinja.

Gradski činovnici se hvale da se tako radi već više od desetljeća

Uz kršenje zakona sklapanjem poslova sa bračnim drugom propust je napravljen i neobavještavanjem Povjerenstva o tom poslovnom odnosu. Čak što više vrli gradski službenici koji su napravili taj propust u očitovanju traženom pri pokretanju postupka protiv gradonačelnika iznose podatke da Grad Vrbovsko sa firmom Mufićeve žene posluje još od 2004. godine uz preciziranje da joj je samo od 2008. godine do 2013. iz vrbovščanskog gradskog proračuna isplaćeno oko 265 tisuća kuna.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija