gospodarstvo

KUPOVAO KLUPE, KOŠEVE, PEPELJARE ALI I PREVOZIO RASLINJE (2): Zbog nepodnošenja zahtjeva za davanjem mišljenja o mogućnosti sukoba interesa gradonačelnik Vrbovskog kažnjen s 15.000 kuna – a još mu slijedi prijava Državnom odvjetništvu!


Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić

VRBOVSKO – Gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je sa 15.000 kuna zbog nepodnošenja zahtjeva za davanjem mišljenja o mogućnosti sukoba interesa pri poslovanju sa ženinom firmom. Uz novčanu kaznu koju će mu biti uzimana od plaće idućih deset mjeseci slijedi mu prijava Državnom odvjetništvu koje će analizirati cijeli slučaj poslovanje sa ženinom firmom od koje je kupovao klupe, koševe za otpad, pepeljare, zaštitnu opremu i plaćao prijevoza ukrasnog raslinja za što joj je u protekle četiri godine iz gradskog proračuna Vrbovskog isplatio nešto više od 144 tisuće kuna.

Emotivni monolog prepun kuknjave

 Odluka je to Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donešena prošli tjedan. Iako odluka još nije objavljena na službenim stranicama Povjerenstva o njoj je izvjestio sâm gradonačelnik Mufić u jednoj dnevnoj novini dajući joj emotivne izjave u kojima između ostalog iznosi da i dalje smatra da nije ništa kriv te  kuka kako mora iz svog džepa platiti kaznu za nešto što je donijelo korist za gradski proračun.

Postupak pokrenut nakon neanonimne prijave

Podsjetimo, u kolovozu prošle godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv gradonačelnika Vrbovskog Mufića i to nakon neanonimne prijave podnešene još 2014. godine. U postupku ga se teretilo da je sa supruginom firmom za Grad Vrbovsko sklopio više pojedinačnih poslova te joj od 2014. godine isplatio 144.375 kuna i to za kupnju klupa, koševa za otpad, pepeljara, zaštitne opreme i plaćanje prijevoza ukrasnog raslinja.

Gradski činovnici se hvale da se tako radi već više od desetljeća

Uz kršenje zakona sklapanjem poslova sa bračnim drugom propust je napravljen i neobavještavanjem Povjerenstva o tom poslovnom odnosu. Čak što više vrli gradski službenici koji su napravili taj propust u očitovanju traženom pri pokretanju postupka protiv gradonačelnika iznose podatke da Grad Vrbovsko sa firmom Mufićeve žene posluje još od 2004. godine uz preciziranje da joj je samo od 2008. godine do 2013. iz vrbovščanskog gradskog proračuna isplaćeno oko 265 tisuća kuna.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija

7 comments on “KUPOVAO KLUPE, KOŠEVE, PEPELJARE ALI I PREVOZIO RASLINJE (2): Zbog nepodnošenja zahtjeva za davanjem mišljenja o mogućnosti sukoba interesa gradonačelnik Vrbovskog kažnjen s 15.000 kuna – a još mu slijedi prijava Državnom odvjetništvu!

 1. Altruista

  Mufić i Chuck Norris ne krše zakone, oni su zakon!

 2. vox populi

  Tko se boji DORH-a još,
  klupa i koš,
  tri za groš,
  tri za groš!

 3. iznad zakona

  Gradonačelnik poručuje građanima da je u redu nepoštivati zakone, zaraditi na tome ako to upakirate u celofan altruizma i tobožnje koristi grada. Ja bih njegov posao radio za 12 umjesto 15 tisuća kuna, umjesto njegovih 10 uhljeba radilo bi mojih 8. Ovim bi grad ostvario velike uštede pa, na temelju njegove logike, postavimo mene za gradonačelnika, zakon je tu nebitan.

 4. Gorski

  Ja bi to odradio ovako… Svi dosadašnji političari koji u Vrbovskom nisu napravili NIŠTA godinama, bili bi prijavljeni za sukob interesa, jer su primali plaću 12-15000 Kn i upropastili ovo mjesto do kraja. Tražio bi od njih da napokon plate svoj nerad… A što se tiče klupa, da ih uvozimo iz Tanzanije, bili bi zadovoljni, jer niti jedan domaći čovjek ovdje ne smije zaraditi i živjeti bez obzira što je tu klupu ponudio i daleko jeftinije od drugih.. E pa evo da propadnemo do kraja kupujte svi u Karlovcu, promovirajte Koranu i Savu, a nemojte slučajno Kamačnik i Kupu… Ručajte u Ravnoj Gori… Pijte kavu u Duga Resi, a nemojte u Vrbovskom.. Jer to su stvari koje našeg domaćeg čovjeka čini sretnim i ispunjenim ..

 5. Volim Vrbovsko

  Zašto bi plaću dobivali ljudi iz Vrbovskog i okolice, koji su izrađivali sporne klupe, kada plaću mogu dobivati mađari, talijani, kinezi….

  • Nisam ni znao da znao da u Vrbovsku ima pogona koji proizvode klupe, koševe i pepeljare? To je nesto kao i PIKovi od Todorića! Ziva goveda je izvozio Arapske zemlje, a uvozio meso upitne kvalitete i onda, po zakonu koji je očito kreiran za Todorića i njemu slične, u Hrvatskoj mesar zareže taj komad mesa i to se onda smatra Hrvatskim proizvodom. Zato mislim da i u ovom slučaju treba malo biti objektivniji. Nisu to nikakavi proizvodi iz Vrbovskog! Npr. Te klupe su došle kao polugotov proizvod! Zar sa njihovo sklapanje treba biti doktor astrofizike?! Pepeljare i koševi su došli kao gotov proizvod! Zar je toliki problem napraviti postolje za iste?! Prijevoz raslinja?? Zar vrbovštanski Holding nema dovoljan vozni park, ili se tu možda radilo o prijevozu sekvoja debelih 6m i visokih 70m?? Istovremeno se kupuju kojekakva vozila pod izgovorom potreba, a onda tamo nekakvo cvijeće za presaditi potrebno angažirati vanjsku uslugu?! Ovo sve mi izgleda da je po uzoru Bandićevog holdinga!

 6. Mile Badel

  Nemoguće pa on je bez grijeha !!!!!!
  Svaku nedjelju je u crkvi !

  Tko ste vi iz DORH-a da sudite ?
  Svi ćete dobiti otkaz !!!

  Ja sam mali Bandić , ja mogu sve .

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: