crna kronika

ZBOG MASOVNE PRODAJE KRIVOTVORENIH MARKIRANIH TENISICA: Poduzetnoj Vrbovščanki prijeti višegodišnja zatvorska kazna


Tiskovna konferencija policije na kojoj je predstavljeno zaustavljanje prodaje krivotvorenih tenisica

VRBOVSKO – Uhvaćenoj 27-godišnjakinji iz Vrbovskog za prodaju krivotvorenih markiranih tenisica prijeti višegodišnja zatvorska kazna. Tri godine zatvora predviđena je kazna za kazneno dijelo povrede žiga zaštićenih robnih marki – krivotvorenje a osumnjičena Vrbovščanka tereti se za čak četiri takva kaznena djela. Uz nju uhvaćen je 28-godišnjak koji se tereti za pomaganje u počinjenju tih kaznenih dijela.

Kupce dovodili u zabludu

Putem internet prodaje osumnjičena je u proteklih pet godina kupcima diljem Hrvatske prodavala lažne tenisice “Adidas”, “Nike” i “Converse” dovodeći ih u zabludu o podrijetlu obuće isticanjem najmanje četiri žiga, pribavivši si protupravnu materijalnu korist u iznosu većem od 1.788.000,00 kuna.

Pronađeni i digitalni zapisi kojim se dokazuje komunikacija s kupcima

U policijskoj pretrazi automobila i domova osumnjičenika pronađeni su i oduzeti im predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela – računala, mobiteli, pvc omoti pripremljenih pošiljaka tenisica, novac u iznosu od oko 37.000 kuna i razna dokumentacija među kojom su bili i digitalni zapisi kojim se dokazuje komunikacija s kupcima diljem Hrvatske kroz duže vremensko razdoblje, a riječ je o više od šest tisuća paketa s jednim ili više pari tenisica.

Ide se u trag dobavljačima

Osim toga u poštanskom uredu zaustavljena je i otprema 63 paketa te nepreuzete pošiljake koje su joj se vratile, a u kojima je bilo ukupno 89 pari tenisica. To višemjesečno kriminalističko istraživanje započelo je u Policijskoj postaji Vrbovsko u nastavku kojih su se uključili i policijski službenici Sektora kriminalističke policije a istraga u tom slučaju ide dalje kako bi se ušlo u trag dobavljačima.

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: PU Primorsko-goranska

%d blogeri kao ovaj: