crna kronika

PELJEŠILA RAČUNE SUGRAĐANA: Službenica vrbovščanske filijale Erste banke zbog financijskih malverzacija udaljena s posla a banka umiruje građane – klijenti neće biti financijski oštećeni


Filijala Erste banke u Vrbovskom u kojoj je izvršena pronevjera

VRBOVSKO – “Obzirom da se u Gradu Vrbovsko šire informacije da je u poslovnici Erste banke u Vrbovsko došlo do malverzacija od strane djelatnice banke na štetu korisnika banke molim vas da ispitate o čemu se radi i podijelite informacije sa građanima koji su zabrinuti za svoju ušteđevinu u banci” jedno je od brojnih upita koje smo ovih dana dobili od naših čitatelja uznemirenih nakon sve glasnijih nagađanja o prevari u lokalnoj poslovnici Erste banke.

Otkrivena kada je klijentica banke htjela podići ušteđevinu

Tragom toga kontaktirali smo središnjicu Erste banke koju smo pitali što se događa u njihovoj Filijali Vrbovsko a vezano uz prozivke za navodne malverzacije koje su se događale s računima njihovih  klijenata. Između ostalog zanimalo nas je koliko je i za koliki iznos oštečeno klijenata, kada će biti obeštećeni te koliko je osoba sudjelovalo u tome i koji je njihov trenutni status u banci. Naime, kako saznajemo navodno se radi o jednoj šalterskoj službenici, višegodišnjoj djelatnici banke, koja je slučajno otkrivena prije nekoliko dana kada je klijentica banke htjela podignuti ušteđevinu. Špekulira se da je nakon toga otkriveno da prevara nije počinjena samo nad jednim već više klijenata.

Službenica više nije zaposlenica – klijenti neće biti oštećeni

O svemu tome iz Erste banke, na naš upit, u poslanom dopisu potvrđuju sumnje građana i javne špekulacije o počinjenju prevare od strane djelatnice njihove filijale nad više klijenata. Iako ne konkretiziraju o kojim iznosima se radi niti o koliko klijenata, u banci ističu da osumnjičena osoba, u skladu s politikom nulte tolerancije u slučajevima prijevarnog postupanja, više nije djelatnik Erste banke te napominju da klijenti neće biti financijski oštećeni i da će im njihova financijska sredstva biti na raspolaganju. Isto tako navode da slučajeve u kojima postoje dokazi da je došlo do počinjenja kaznenog djela banka na vlastitu inicijativu, bez odgode, a sukladno Kaznenom zakonu, prijavljuje nadležnim tijelima te s njima intenzivno surađuje tijekom istrage.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: