Zgrada Lovačkog doma u centru Vrbovskog prelazi u gradske ruke

VRBOVSKO – Grad Vrbovsko planira novu kupnju još jedne u nizu nekretnina. Ovaj put kupuje bivši Lovački dom nekadašnjeg Prometa, koji mu je sadašnji vlasnik PIK Rijeka ponudio po cijeni od 70 tisuća eura.

Gradonačelnik odlučio kupiti nešto i od bivšeg Prometa

Time se nastavlja pohod gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića u kupovanju i mešetarenju nekretninama bivših državnih tvrtki, propalih u stečaju, što u ime Grada a što i u ime gradske tvrtke Komunalac. Nakon Drvne industrije Vrbovsko i kupnje pilane pa preprodane Cedru zatim Sljemena i njegovih peradarskih farmi koje su također preprodane, gradonačelnik je odlučio kupiti i nešto od bivšeg Promet.

Spustio cijenu da useli knjižnicu i Centar za pomoć u kući

Oko je bacio na Lovački dom smješten u središtu naselja Vrbovsko u koji planira smjestiti Gradsku knjižnicu i nedavno osamostaljen Centar za pomoć u kući. Kako stoji u obrazloženju odluke o kupnji koju tek treba odobriti Gradsko vijeće, Grad se na to odlučio nakon što je uspio dugotrajnim pregovorima i stalnim pritiscima na vlasnika PIK Rijeku spustiti početnu cijenu od 200 tisuća eura na 70 tisuća eura.

Postavio neispunjive uvjete pa preuzeo i zgradu NK Vrbovskog

No nije vrbovščanski gradonačelnik uspješan samo u pregovorima za kupnju nego i u pregovorima za prepuštanje vlasništva. Naime, uz Lovački dom Grad Vrbovsko uskoro će postati vlasnik zgrade koju koristi i NK Vrbovskom a koju mu prepušta DVD Vrbovsko. Tom prenosu vlasništva predhodilo je postavljanje neispunjivih uvjeta  od strane Grada koji je DVD-u poslao dopis da im je zgrada u lošem stanju te da joj treba dodatno pojačano održavanje kao i energetska obnova a kako bi omekšao taj ultimatum Grad je ponudio pomoć oko procedure izrade projektne dokumentacije  za prijave na EU fondove.

DVD nije imao izbora – sve je prepustio gradonačelniku pa i kafić njegova protukandidata

Sastavši se po tom pitanju Upravni odbor DVD-a donosi odluku da budući nema dovoljno novca za traženo prepusti vlasništvo Gradu koje ima veće mogućnosti da to i ispuni. Tako zgradu u kojoj su nogometna svlačionica i dva poslovna prostora u najmu prepuštaju Gradu Vrbovskom bez naknade uz uvjet da sudjeluje u nabavi vatrogasnog vozila u iduće tri godine.

Zgrada NK Vrbovskog u dosadašnjem vlasništvu DVD-a Vrbovsko

Jedan od poslovnih prostora i onaj nesuđenog gradonačelnika

Zanimljivo da je jedan od poslovnih prostora u najmu i onaj gradonačelnikovog protukandidata na izborima. Tako je ovim potezom budućnost kafića Dalibora Kratohvila u gradonačelnikovim rukama – što će se svakako odraziti na njihov odnos koji je i do sada bio u znaku konstantnih sukoba.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar