gospodarstvo

MALO NOVCEM, MALO NEISPUNJIVIM UVJETIMA: Grad preuzima ključne objekte u centru – Lovački dom i zgradu NK Vrbovskog!


Zgrada Lovačkog doma u centru Vrbovskog prelazi u gradske ruke

VRBOVSKO – Grad Vrbovsko planira novu kupnju još jedne u nizu nekretnina. Ovaj put kupuje bivši Lovački dom nekadašnjeg Prometa, koji mu je sadašnji vlasnik PIK Rijeka ponudio po cijeni od 70 tisuća eura.

Gradonačelnik odlučio kupiti nešto i od bivšeg Prometa

Time se nastavlja pohod gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića u kupovanju i mešetarenju nekretninama bivših državnih tvrtki, propalih u stečaju, što u ime Grada a što i u ime gradske tvrtke Komunalac. Nakon Drvne industrije Vrbovsko i kupnje pilane pa preprodane Cedru zatim Sljemena i njegovih peradarskih farmi koje su također preprodane, gradonačelnik je odlučio kupiti i nešto od bivšeg Promet.

Spustio cijenu da useli knjižnicu i Centar za pomoć u kući

Oko je bacio na Lovački dom smješten u središtu naselja Vrbovsko u koji planira smjestiti Gradsku knjižnicu i nedavno osamostaljen Centar za pomoć u kući. Kako stoji u obrazloženju odluke o kupnji koju tek treba odobriti Gradsko vijeće, Grad se na to odlučio nakon što je uspio dugotrajnim pregovorima i stalnim pritiscima na vlasnika PIK Rijeku spustiti početnu cijenu od 200 tisuća eura na 70 tisuća eura.

Postavio neispunjive uvjete pa preuzeo i zgradu NK Vrbovskog

No nije vrbovščanski gradonačelnik uspješan samo u pregovorima za kupnju nego i u pregovorima za prepuštanje vlasništva. Naime, uz Lovački dom Grad Vrbovsko uskoro će postati vlasnik zgrade koju koristi i NK Vrbovskom a koju mu prepušta DVD Vrbovsko. Tom prenosu vlasništva predhodilo je postavljanje neispunjivih uvjeta  od strane Grada koji je DVD-u poslao dopis da im je zgrada u lošem stanju te da joj treba dodatno pojačano održavanje kao i energetska obnova a kako bi omekšao taj ultimatum Grad je ponudio pomoć oko procedure izrade projektne dokumentacije  za prijave na EU fondove.

DVD nije imao izbora – sve je prepustio gradonačelniku pa i kafić njegova protukandidata

Sastavši se po tom pitanju Upravni odbor DVD-a donosi odluku da budući nema dovoljno novca za traženo prepusti vlasništvo Gradu koje ima veće mogućnosti da to i ispuni. Tako zgradu u kojoj su nogometna svlačionica i dva poslovna prostora u najmu prepuštaju Gradu Vrbovskom bez naknade uz uvjet da sudjeluje u nabavi vatrogasnog vozila u iduće tri godine.

Zgrada NK Vrbovskog u dosadašnjem vlasništvu DVD-a Vrbovsko

Jedan od poslovnih prostora i onaj nesuđenog gradonačelnika

Zanimljivo da je jedan od poslovnih prostora u najmu i onaj gradonačelnikovog protukandidata na izborima. Tako je ovim potezom budućnost kafića Dalibora Kratohvila u gradonačelnikovim rukama – što će se svakako odraziti na njihov odnos koji je i do sada bio u znaku konstantnih sukoba.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

2 comments on “MALO NOVCEM, MALO NEISPUNJIVIM UVJETIMA: Grad preuzima ključne objekte u centru – Lovački dom i zgradu NK Vrbovskog!

 1. Lokalac

  Konačno nešto pozitivno…Kultno mjesto vrbovštanskih generacija zaslužilo je obnovu i ulaganje ali svaka čast kulturi i centru za pomoć u kući ali to nije mjesto za njih…kad već kupujete i ulažete u obnovu napravite objekat koji će vratit uloženo…kako nam u našem Vrbovskom prevladava starije stanovništvo starački dom bi bio najisplativiji a u njemu bi bilo posla i za centar za starije kao i za knjižnicu u kojoj bi zasigurno porastao interes za čitanje knjiga…a što se tiče kafića koji je u najmu dotičnog suparnika sadašnjem gradonačelniku ako čovjek uredno podmiruje svoje obveze prema gradu ne vidim razloga da dođe do sukoba jer ne zaboravite kafići su se otvarali i još brže zatvarali…nije svatko ni za ugostitelja šta je dokaz i restoran u Kamačniku…!

 2. POTEZ HVALE VRIJEDAN

  Kome je gdje mjesto u Vrbovskom pa i šire… Krenimo redom, direktno u glavu.. Konkurent za Gradonačelnika ili ne. NE definitivno, jer čovjek bez fakulteta ne može biti Gradonačelnik, a još gore predsjednik jedne komore u državi.. Neka javnost zna da je u pitanju komora koju obrtnici OBAVEZNO PLAĆAJUi da od iste nemaju NIŠTA… Možda malo zabave u godini i to je sve..
  Dožupan – sramota Hrvatske države koja dozvoljava da takav sjedi na poziciji i prima plaću iako Hrvatsku zove slučajnom državom.. U ovom kraju služi jedino za obmanjivanje javnosti.. Obrtnička komora Grada.. Kažu da ljubav ruši sve barijere, pa tako i imenovanje predsjednice.. Radi se o čistoj manipulaciji.. Manipulacija je također kad se materijalom (čitaj građom) vrboščanskih obrtnika uređuju terase privatnih kafića, dok se istovremeno zgrada nogometnog kluba raspada…
  Sljedeća žalosna stvar je napad na jedini restoran u Gradu.. Možda i nije najbolji, ali nemaš gdje pojesti jednog obroka u Vrbovskom, u njemu 10 tak ljudi prima plaću i hrani svoje obitelji.. Svaka čast sposobnim ugostiteljima na tome kojima se ponuda svodi na klasično “krčmarenje”..
  Vraćanje uloženog – što god da se napravi više nije devastirano, uništeno i zapušteno.. Prema tome svi ti objekti vraćaju nekakvu namjenu i neće biti ruglo ovoga Grada… Svaka čast na odluci i hrabrosti da se u iste ulože sredstva i da ih bilo tko koristi.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: