Naprasno se prodaje bistro Kamačnik – nekretnina opterećena sudskim procesom s lokalnim ribičima

VRBOVSKO – Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Vrbovsko naprasno se  rješava svojih turističkih nekretnina – Planinarskog doma u Vujnovićima i bistroa Kamačnik.

Nekretnine u koje je uložen novac svih Vrbovščana

Nekretnine koje je proteklih godina koristio za turističke aktivnosti uloživši ogroman novac (manje svoj a više proračunski odnosno poreznih obveznika) Komunalac je odlučio prodati za što je jučer na službenim internet stranicama Grada Vrbovskog i objavio Javni poziv za iskaz interesa za njihovu kupnju. U Javnom pozivu tek je opis o smještaju i obilježjima nekretnina no ne i financijski pokazatelji kao niti početna cijena.

Kupci neka sami ponude cijenu

Čak što više potencijalne investitore se poziva da sami ponude cijenu kupoprodaje jer kako stoji u tekstu Javnog poziva jedan od ciljeva njegove objave je i utvrđivanje visine kupoprodajne cijene. Inače Planinarski dom u posjedu je Komunalca od 2015. godine kupnjom privatne kuće u vrbovščanskom naselju Vujnovići za cijenu od 50 tisuća eura sa kreditnim zaduženjem od 200 tisuća kuna.

Samovoljom gradonačelnika Planinarski dom postao  zamjenski dom Gradskom vijeću

Uz turističke svrhe i smještajne kapacitete Planinarski dom je već duže vrijeme  i zamjenski dom Gradskom vijeću i njegovim sjednicama jer je Gradsku vijećnicu iz Gradske uprave vrbovščanski gradonačelnik ukinuo prenamjenivši je u prostor za gradska službena primanja. Budući da osim obećanja kako će nova Gradska vijećnica biti u zgradi kod teniskog igrališta koja nikako da se završi odnosno po novome da se planira u potkorovlju Gradske uprave, biti će zanimljivo vidjeti gdje će se i kako sjednice Gradskog vijeća održavati kada Planinarski dom dobije novog vlasnika.

Novi vlasnik poznati glumac

Kako to već biva prije nego je Komunalac objavio Javni poziv, u vrbovščanskoj javnosti već se špekulira tko će to biti. Tako je neslužbena informacija da je za Planinarski dom ozbiljno zainteresiran poznati glumac koji se u Vrbovskom “proslavio” velebnom najavom otvaranja Gorskog parka – hotela na površini od 4.200 m2 a čija realizacija do danas nije ni započela.

Bistro Kamačnik vucara se po sudu

I dok je kod Planinarskog doma vlasništvo jasno u slučaju bistroa Kamačnik tome baš i nije tako jer vlasnički udio u tom objektu ima i Športsko ribolovno društvo Kamačnik koje je Grad Vrbovsko tužilo zbog neplaćanja najamnine za restoran na Kamačniku. Skandal je izbio sredinom prošle godine a do danas javnosti nije obznanjeno kako je i da li sudski slučaj završen. Što će biti sa turističkim nekretninama Komunalca i hoće li naći investitore pojedinačno ili kao cijelina uskoro će biti poznato odnosno već 15. idućeg mjeseca do kada se primaju pisma namjere za iskaz interesa za kupnju.

Planinarski dom – za kupnju je navodno zainteresiran poznati glumac

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar