crna kronika

KRIMINAL I TURIZAM: Maloljetnik Iračane vozio u ilegalni prijelaz granice a Indijku u turistički posjet


DELNICE – Delnički policajci priveli su 26-godišnjeg Hrvata, 61-godišnjeg Srbijanca i maloljetnka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela organiziranog kriminala. Oni su u ponedjeljak oko 15 sati zaustavljeni u osobnom automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na vozačku dozvolu upravljao uhićeni maloljetnik.

Maloljetnik bez vozačke dozvole

U zaustavljenom vozilu maloljetnik je prevozio pet državljana Iraka te državljanku Indije.  Nešto kasnije istog dana na području druge policijske uprave zaustavljeno je  osobno vozilo, srpskih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili  hrvatski i srpski državljanin, kao prethodnica vozilu zaustavljenom na delničkom području.

Indijka u turističkom posjetu

Uhvačeni Iračani u Hrvatskoj borave u statusu tražitelja međunarodne zaštite te su vraćeni u prihvatilište koje su samovoljno napustili. Isti su već ranije bili zatečeni i spriječeni u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Za uhvaćnu Indijku utvrđeno je da u Hrvatskoj boravi u turističkom posjetu te nije namjeravala nezakonito prijeći državnu granicu.

Krijumčari u pritvoru

Sva tri krijumčara ljudima završila su u pritvoru su te su osumnjičeni da su radi stjecanja imovinske koristi nezakonito prevozili strane državljane u namjeri da im omoguće da nezakonito prijeđu državnu granicu Republike Hrvatske radi odlaska u druge zemlje Europske unije.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Facebook.com/ilustracija

%d blogeri kao ovaj: