crna kronika

NOVE VAŽNE OBAVIJESTI IZ GRADA VRBOVSKOG: Umjesto u subotu zaštitne maske djele se od ponedjeljka


VRBOVSKO – Grad Vrbovsko poziva sugrađane na odgovorno ponašanje te praćenje uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te svih informacija kojima Grad Vrbovsko u suglasnosti sa Stožerom Civilne zašite Grada Vrbovskog svakodnevno obavještava građanstvo o novonastalim događajima putem mrežnih stranica Grada i obavijesnih ploča u svim Mjesnim odborima .

Izvršavajte zakonsku obvezu podmirivanja  računa

Svi građani Grada Vrbovskog čija djelatnost nije pogođena Odlukom o mjerama ograničavanja rada, tj. sve one koji  i dalje obavljaju svoju poslovnu djelatnost, uredno primaju plaću kao i  mirovinu da izvršavaju svoju zakonsku obvezu podmirivanja  računa svojih kućanstava  te svih  redovnih životnih troškova kako bi svi zajedno osigurali održivost sustava  kao i socijalnu osjetljivost u ovim kriznim vremenima.

Zaštitne maske djeliti će se od ponedjeljka

Građanima koji opskrbljuju svoju obitelj potrebnim namirnicama (ograničiti broj  ukućana na jednog  koji izlazi u nabavu), te svima koji posjećuju zdravstvene ustanove, ljekarne, ostale institucije i radnje  Grad Vrbovsko će osigurati zaštitne maske koje se  preporučuju  obavezno nositi. Maske će se umjesto planiranog 21. ožujka  građanima dijeliti od ponedjeljka 23. ožujka na svim frekventnijim mjestima (trgovine, pekarnice, centri Mjesnih odbora)

Spriječite  veća okupljanja djece

Važnu obavijest upućujemo svim roditeljima vezno uz boravak djece na dječjim i školskim  igralištima  da poduzmu  posebne mjere opreza te  spriječe  veća okupljanja djece kako bi se izbjegao bliski kontakt tijekom igre , a koji može dovesti do daljnjeg širenja virusa.

Pučka kuhinja će uz posebne mjere zaštite i opreza pripremat hranu

Pučka kuhinja u dogovoru s Gradom Vrbovsko, Župnim uredom i Caritasom uz posebne mjere zaštite i opreza pripremat će hranu za korisnike  koja će istima biti dostavljena putem djelatnika Centra za pomoć u kući u vozilima posebne namjene za dostavu hrane.  Trenutno je  na području Grada Vrbovskog registrirano 30-tak korisnika, no građani koji osjete da im je ovakav vid pomoći potreban neka se obrate Centru za pomoć u kući na  slijeći kontakt:  Danijela Panijan  tel.:  051 875- 121, mob.: 091 187 5179. Grad Vrbovsko će osigurati veći broj obroka.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija

7 comments on “NOVE VAŽNE OBAVIJESTI IZ GRADA VRBOVSKOG: Umjesto u subotu zaštitne maske djele se od ponedjeljka

 1. Gospodine Mufiću ti samo želiš da se podmire računi da Vi nebi ostali bez plaća. treba to u Komunalcu sve te uhljebe podmiriti. a nepitaš se što je sa radnicima Cerdra koji dve plaće nisu primili pa Evropal, jesi si se zapitao kako ti ljuidi žive i od čega će plaćati račune što će biti sa tim firmama boli tebe briga za tu sirotinju bitno da Vi živite a ostali da izvrše kolektivno samoubistvo.Dali osjećaš sažaljenje prema tim radnicima Cedra . koji već dva mjeseca žive bez ijedne kune u ždepu.Što poduzmaš za oporavak tih firmi da radnici ne završe na burzi o tome ni riječi.

 2. Samo opako

  Gospon Mufić vjeruje da će biti plače😊

 3. Medo Stedo

  Eto nam maski da imamo za zaštitu kada budemo špricali zlaticu po Mufanovom krumpiru !!!!

 4. Lidija

  A jeste,,,,zli ljudi ..bar u ovoj sitaciji malo postovanja i solidarnosti…Katastrofa os naroda.,koliko ste negatuvni…stvarno stavite po nekoliko maski da iz vas neida tolika negatuva.Fujjj

 5. Gospođo Lidija pazi malo na pisanje pojedinih rečenica, masa grešaka, tko to čita niš nerazumije. nema tu negative sve je to pozitiva, jedno si ti negativa. Vjerojatno si ti negdje uposlena u gradu kao čistačica, vidi se to po izražajnosti pisanja.tebi je dobro,boli te uho za druge kako će preživjeti ovaj pakao.

 6. Lidija

  Pero….za tvoju informaciju ,niti radim u gradu ,niti sam cistacica.Kad si tako pametan trebao bi znati da se u pisanju greske potkradaju i tako pametnima kso dto si ti.

 7. Samo opako

  Lidija, budi solidarna u ovoj situaciji, odi kupi malo hrane ljudima koji su 2mj bez plaće, ne vjerujem da su imali s čim nakupivat ko ostali, il im reci da budu pozitivni, bit će plaće gospon M vjeruje

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: