VRBOVSKO – Grad Vrbovsko poziva sugrađane na odgovorno ponašanje te praćenje uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te svih informacija kojima Grad Vrbovsko u suglasnosti sa Stožerom Civilne zašite Grada Vrbovskog svakodnevno obavještava građanstvo o novonastalim događajima putem mrežnih stranica Grada i obavijesnih ploča u svim Mjesnim odborima .

Izvršavajte zakonsku obvezu podmirivanja  računa

Svi građani Grada Vrbovskog čija djelatnost nije pogođena Odlukom o mjerama ograničavanja rada, tj. sve one koji  i dalje obavljaju svoju poslovnu djelatnost, uredno primaju plaću kao i  mirovinu da izvršavaju svoju zakonsku obvezu podmirivanja  računa svojih kućanstava  te svih  redovnih životnih troškova kako bi svi zajedno osigurali održivost sustava  kao i socijalnu osjetljivost u ovim kriznim vremenima.

Zaštitne maske djeliti će se od ponedjeljka

Građanima koji opskrbljuju svoju obitelj potrebnim namirnicama (ograničiti broj  ukućana na jednog  koji izlazi u nabavu), te svima koji posjećuju zdravstvene ustanove, ljekarne, ostale institucije i radnje  Grad Vrbovsko će osigurati zaštitne maske koje se  preporučuju  obavezno nositi. Maske će se umjesto planiranog 21. ožujka  građanima dijeliti od ponedjeljka 23. ožujka na svim frekventnijim mjestima (trgovine, pekarnice, centri Mjesnih odbora)

Spriječite  veća okupljanja djece

Važnu obavijest upućujemo svim roditeljima vezno uz boravak djece na dječjim i školskim  igralištima  da poduzmu  posebne mjere opreza te  spriječe  veća okupljanja djece kako bi se izbjegao bliski kontakt tijekom igre , a koji može dovesti do daljnjeg širenja virusa.

Pučka kuhinja će uz posebne mjere zaštite i opreza pripremat hranu

Pučka kuhinja u dogovoru s Gradom Vrbovsko, Župnim uredom i Caritasom uz posebne mjere zaštite i opreza pripremat će hranu za korisnike  koja će istima biti dostavljena putem djelatnika Centra za pomoć u kući u vozilima posebne namjene za dostavu hrane.  Trenutno je  na području Grada Vrbovskog registrirano 30-tak korisnika, no građani koji osjete da im je ovakav vid pomoći potreban neka se obrate Centru za pomoć u kući na  slijeći kontakt:  Danijela Panijan  tel.:  051 875- 121, mob.: 091 187 5179. Grad Vrbovsko će osigurati veći broj obroka.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija