sponzorirani članak

Moderne kuhinje


Jedna od najvažnijih prostorija u svakom domaćinstvu je kuhinja. Osim što je bitno da je kuhinja 100% funckionalna – bitno je da kuhinja bude i moderna što predstavlja savršen spoj kombinacije stila i funkcionalnosti. U nastavku teksta ćemo Vam opisati neke od ideja kako doći do savršeno moderne kuhinje.

Pod broj jedan, svaka moderna kuhinja mora imati velike i dobro raspoređene police kako bi se hrana adekvatno uskladištila.Pećnicu također treba postaviti dovoljno visoko kako bi Vam uštedila saginjanje i nepotrebne bolove u kralježnici. Ako je kuhinja spojena zajedno sa dnevnim boravkom – možete postaviti i otvorene ormariće. Otvoreni ormarići čine prostor i okruženje puno svijetlijim, a ujedno se možete igrati i s bezbrojnim detaljima opremanja koje ova varijanta nudi.

Kada govorimo o bojama modernih kuhinja, najbitnije je da je kuhinja minimalna, bez suvišnih detalja. Radi toga većina modernih kuhinja je crne ili bijele boje. Važno je da ne stvorite efekt “šake u oku” te ako već i želite kuhinju u više boja – najbolje prvo provjerite koja boja se s kojim najbolje slaže.

Što se tiče materijala kod modernih kuhinja najbitnije je da su fronte kuhinje vrlo kvalitetne, otporne i lake za čišćenje. Također je važno da su i materijali od radne površine vrlo kvalitetni, funkcionalni i laki za čišćenje. Najotpornije radne površine su one napravljene od mramora ili granita. Ovi materijali su otporni na grebanje i lupanje te praktički „nemaju smrti“. Također dobra alternativa mramoru i granitu je kaljeno staklo koje se također lako čisti i vrlo je otporno. Od mineralnih materijala svakako treba izdvojiti Kerrocka ili Coriana.

Što se tiče boja zidova u kuhinji, oni su uobičajeno bijele boje – što kod modernih kuhinja može biti dvosjekli mač budući da se jako brzo zaprljaju od pečenja i kuhanja. Bolja opcija je da se odlučite za neku od perivih boja koje su lako čiste. Dobra fora za modernu kuhinju u novije vrijeme je ugradnja materijala koji se koristi za školske ploče. Na tim pločama možete staviti popis za šoping ili jednostavno nekada dopustiti klincima da nešto crtaju dok vi kuhate. Fora, zar ne?

Za modernu kuhinju važan je i izbor podova i pločica. Najpopularniji materijal u posljednjih nekoliko godina je porculanski kamen koji je vrlo otporan na habanje i slabo se troši.

Svaka moderna kuhinja danas treba biti opremljena i led rasvjetom i trakama. Pridonose i izgledu ali i daju dovoljno svjetla kada se nešto kuha u večernjim satima.

Moderne kuhinje u Zagrebu  možete pronaći kod brojnih renomiranih proizvođača. Na Vama je samo da se odlučite za boje i materijale.

SPONZORIRANI ČLANAK

%d blogeri kao ovaj: