crna kronika

ČLAN ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE U SLOBODNO VRIJEME DODATNO ZARAĐIVAO: Prebacivao migrante za 2.000 eura no to mu nije bilo dovoljno pa Vrbovščanima i Delničanima krao drva


VRBOVSKO/DELNICE – Vrbovščanski i delnički policajci te djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela.

Ukrao oko 110,5 prostornih metara cijepanih drva

Sumnjaju da je od kraja srpnja do kraja kolovoza ove godine u tri navrata u mjestima na području Vrbovskog te u šest navrata u mjestima na delničkom području ukrao oko 110,5 prostornih metara cijepanih drva. Otuđenjem drva vlasnici su sveukupno oštećeni za oko 36.100 kuna. Osim krađe drva 32-godišnjak je osumnjičen za zločinačko udruživanje prilikom kojeg je, s ostalim članovima, stekao financijsku korist od najmanje 2.200.000,00 kuna.

Zatečen s oružjem

Osumnjičeni je u nedjelju navečer zatečen na području Vrbovskog te je utvrđeno kako je za njim raspisana potraga zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela. Tom prilikom od njega je oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom i osam komada streljiva, kojeg je imao sa sobom u teretnom vozilu kojim je upravljao, a za kojeg je utvrđeno da ga nezakonito posjeduje.

Naoružan do zuba

Pretragom njegove kuće pronađene su i oduzete dvije vojne puške, pištolj, 54 komada streljiva, 12 metara cijepanih drva, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Prijevoz migrantima naplačivali su najmanje 2.000 eura

Policija sumnja da se 32-godišnjak bavio i nezakonitim prijevozom i transferom stranih državljana koji ne udovoljavaju uvjetima za ulazak i boravak u zemljama Europske unije ili potpisnicama Šengenskog sporazuma preko teritorija Hrvatske i međunarodnih granica s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. Prijevoz migrantima članovi zločinačke organizacije naplačivali su najmanje 2.000 eura po prevezenoj osobi i dodatnih 300 eura za prijevoz svakog komada prtljage koju bi osoba imala sa sobom.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija