gospodarstvo

MALA REGIJA ZA VELIKE DUGOVE: Gorani poreznoj upravi duguju milijune a Vrbovščani po pojedinačnim iznosima na samom vrhu


GORSKI KOTAR – Prema najnovijem popisu Dospjelih i neplaćenih dugova koji Porezna uprava već tradicionalno objavljuje pomalo bizarno na Svjetski dan štednje, odnosno zadnji dan listopada, na listi fizičkih osoba koje obavljaju djelatnosti među sto najvećih dužnika ove godine ih je čak četiri iz Gorskog kotara.

Gorani duguju milijune

Tako su goranski poduzetnici u ovoj kategoriji zauzeli 2., 5., 50. i 55. mjesto s dugovanjima “teškim” gotovo 6.000.000 kuna. Među dužnicima – pravnim osobama Gorski kotar i ove godine ima dva “predstavnika” – Trading point j.d.o.o. iz Liča koji duguje 771.843,78 Kn dok je brodmoravički Šneperger j.d.o.o. natukao 452.330,21 Kn duga.

Dug Cedra za doprinos premašio 530.000 kuna

Na listi je i tvrtka koja nije iz Gorskog kotara ali je izuzetno važna za vrbovščansko gospodarstvo. Radi se o kastavskom Cedru d.o.o. čiji je dug dosegao gotovo 530.000 kuna i mahom se odnosi na dug doprinosa za obavezna osiguranja (529.393,83 Kn).

Vrbovščan duguje više od 775.000 kuna

Treća lista, odnosno ona u koju spadaju ostali porezni obveznici – građani broji 2.358 osoba puna je Gorana no među top 100 je samo jedan – Vrbovščan s dugom većim od 775.000 kuna!

Cijelu listu pogledajte OVDJE.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

2 comments on “MALA REGIJA ZA VELIKE DUGOVE: Gorani poreznoj upravi duguju milijune a Vrbovščani po pojedinačnim iznosima na samom vrhu

  1. Cedar Javor

    Jadni Darko , treba samo da se obrati prijatelju Draženu i on će mu iz proračuna grada to platiti .
    Ako ga je mogao osloboditi 800 tisuća kuna komunalija , a što mu ne bi platio i porezni dug .
    Ima grad novaca za prijatelje .

  2. Vjetar

    Pa bile su plaće u cedru, prošli tjedan, šta ne 🤔

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: