crna kronika

NEMA MIRA ZA HGSS: Planinar (opet) pao u Vražjem prolazu


SKRAD – Nakon akcije spašavanja planinara  na Samarskim stijenama delnički HGSS ponovo je pozvan na intervenciju. U nedjelju u 13 sati i 25 minuta zaprimili su poziv izletišta Zeleni vir i Centra 112 o padu planinara u kanjonu Vražjeg prolaza.

Pao s 10-tak metara

Pozivatelji kažu da je planinar pao s visine od 10-tak metara te da leži u potoku u besvjesnom stanju. Na teren izlazi tim s opremom za pristup i medicinsko zbrinjavanje a priključuje im se još 11 spašavatelja s opremom za izvlačenje i transport.

Dezorijentiran i pothlađen s vidljivim ozljedama

U kanjonu spašavatelji susreću nekoliko osoba koje su se spustile po klizavom i strmom terenu do potoka kako bi pomogli unesrećenog planinara odmaknuti od vode. Planinar je bio pri svijesti, dezorijentiran i pothlađen s vidljivim ozljedama glave i lijevog prsišta a spašavatelji su mu pružili prvu pomoć i pristupili izvlačenju.

Već drugi pad s visine

Spašavanje završava oko 15 sati dolaskom do Planinarskog doma Zeleni vir gdje je planinar predan timu Hitnoj medicinskoj pomoći. HGSS upozorava  da je ovo druga akcija spašavanja u Zelenom viru u samo tri mjeseca a obje nesreće su se dogodile zbog pada s visine i opreme neprilagođene terenu.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: HGSS Delnice

%d blogeri kao ovaj: