crna kronika

KORONA U GORSKOM KOTARU: Dok su u županiji brojevi veliki a situacija ozbiljna u lošem smjeru idu Delnice, Čabar i Mrkopalj


GORSKI KOTAR – U Primorsko goranskoj županiji danas je zabilježen rekordan broj od 611 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Rast zabilježen i u Gorskom kotaru

I u Gorskom kotaru zabilježen je rast te evidentirano 53 nova slučaja zaraze. Najviše ih imaju Delnice i to njih 16 gdje je u proteklih 14 dana evidentirano 99 slučaja zaraze koronom. Slijedi Čabar s dašnjih 9 novozaraženih odnosno ukupno njih 36, zatim Mrkopalj koji ima 8 novooboljelih a ukupno 34. S najmanjim brojem novih slučajeva su Vrbovsko koje ima 2 a ukupno 6, zatim Ravna Gora sa 3 novozaražena ali ukupno njih 26 i Skrad sa 4 nova slučaja a ukupno 8. Brod Moravice danas nemaju niti jednog zaraženog a ukupno kroz proteklih 14 dana bilježe tek 4 oboljela.

Brojevi su veliki, situacija je jako ozbiljna

Brojevi su veliki, situacija je jako ozbiljna, to zahtjeva izvanrednu sjednicu Stožera, komentirao je današnji rekordan broj zaraženih čelnik Županije Zlatko Komadina ističući da takva situacija zahtijeva pooštrenje mjera najavljujući veće zatvaranje. Zbog alarmantne situacije a na inicijativu župana danas je održana i izvanredna sjednica Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije na kojoj je donešen prijedlog novih strožih epidemioloških mjera.

Predlaže se zabrana svih javnih događanja i okupljanja

Tako se predlaže zabrana svih javnih događanja i okupljanja, ograničenje privatnih druženja na najviše osam osoba iz dva domaćinstva, ograničava se rad terasa ugostiteljskih objekata do 19 sati, s najavom potpunog zatvaranja slijedeći tjedan ukoliko se ne smanji rast novih slučajeva. Također se zabranjuje rad svih sportskih, fitness i rekreacijskih dvorana te ograničava broj kupaca u trgovačkim centrima na maksimalno 10 na 100 četvornih metara. Predlaže se i nošenje maski na otvorenom u svim slučajevima gdje nije moguće osigurati razmak. Donijete mjere bit će upućene na odobrenje Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Očekuje se da stupe na snagu od petka 2. travnja.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

1 comment on “KORONA U GORSKOM KOTARU: Dok su u županiji brojevi veliki a situacija ozbiljna u lošem smjeru idu Delnice, Čabar i Mrkopalj

  1. Gor(s)ki

    zašto “kompetentni”župan ne podnese ostavku i adio Mare.
    Pred nekoliko mjeseci je smjenio Boras Mandić radi “nesposobosti” kada je broj ZARAŽENIH bio UVELIKO MANJI.
    Koliko je samo izdržao kao ministar u “milanovićevoj” vladi ?–toliko o SPOSOBNOSTI

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: