gospodarstvo

PET GODINA – TRI HOTELA: I u naselju Gvozden privatni investitor namjerava graditi hotel s pet zvjezdica i 17 soba


Investitor (desno) gradonačelnika Vrbovskog (lijevo) upoznaje s izgledom i lokacijom budućeg hotela s 5 zvjezdica

VRBOVSKO – U Vrbovskom je u planu izgradnja još jednog hotela. U naselju Gvozden privatni investitor koji je već izgradio kuću za odmor u blizini namjerava izgraditi i hotel – s pet zvjezdica i 17 soba.

Gradonačelnik Mufić izrazio zadovoljstvo  i dao punu podršku

Budući da takav projekt zahtjeva izmjenu gradskog prostornog dokumenta Prostornog plana investitor se sastao s gradonačelnikom Vrbovskog Draženom Mufićem kako bi ga upoznao s planiranim projektom te razgovarao o mogućnostima i stajalištu Grada vezano uz njegovu realizaciju. Prema obavijesti iz Grada Vrbovskog na održanom sastanku s investitorom gradonačelnik Mufić je izrazio zadovoljstvo s inicijativom i dao punu podršku planiranom ulaganju uz napomenu da ono mora biti u skladu s Prostornim planom višeg reda, zakonima i drugim propisima te da se uklapa u okoliš.

Sukladno propisima pomoći investitoru da se izmjeni Prostorni plan grada

Isto tako je rekao da će grad Vrbovsko sukladno propisima pomoći investitoru da se Prostorni plan grada izmjeni uz obvezu da investitor samostalno financira njegove izmjene i dopune. Na sastanku je, kažu u Gradu, prikazana kratka prezentacija projekta koja je pokazala da se planirani projekt uklapa u okoliš i da je iznimno kvalitetan.

Treći hotelijer u proteklih pet godina

I dok još uvijek visi u zraku pompozna najava o izgradnji hotela u centru Vrbovskog u višestambenoj zgradi iz kojeg je dio stanara preseljen a koji već neko vrijeme stoji na mrtvoj točci, već sustiže nova ideja o hotelskom kapacitetu. Novi investitor još jedan je u nizu hotelijera odnosno treći u proteklih pet godina koji vidi ogroman potencijal u Vrbovskom. Međutim osim izmjena Prostornog plana (ovo bi bila VII. izmjena) do sada niti jedan nije realiziran. 

Od Galića do Jankovićke

Noviju povijest izgradnje hotela u Vrbovsko obilježio je nesretni projekt domaćeg investitora Simeuna Galića koji već trinaest godina strši nedvoršen  u naselju Hambarište. U istom naselju prije pet godina želju za gradnjom hotela naziva Gorski park izrazio je i podnio zahtjev za izmjenom prostorno-planske dokumentacije poznati hrvatski glumac i vrboščanski vikendaš Rene Bitrorajac. Prošle godine za gradnju hotela Grad Vrbovsko prodao je svoju višestambenu zgradu Niki Janković iz Zagreba. Cijelo to vrijeme Vrbovsko nema još niti jedan hotel.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti

0 comments on “PET GODINA – TRI HOTELA: I u naselju Gvozden privatni investitor namjerava graditi hotel s pet zvjezdica i 17 soba

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: